Trónok harca (Game of Thrones) második évad Bár lassan szokássá vált, hogy az eredeti könyveket is jegyző George R.R. Martin is hozzátesz a sorozat forgatókönyvéhez egy-egy általa írt résszel, ez a hagyomány megakadni látszik – írja a collider. com.

A hihetetlen sikereket megért könyv- és filmsorozat szerzője felhagy forgatókönyvírói tevékenységeivel, és mostantól a készülő könyvekre koncentrál. Bár odébb van a következő évad, az írónak máris döntenie kellett, hogy vállalja-e egy epizód megírását, hiszen D.B. Weiss és David Benioff már most összegyűjtik a lehetséges forgatókönyvírókat a 6. évadhoz. A sorozat folytatásának forgatása elvileg már júliusban elkezdődik, így végül is érthető, hogy minél előbb le szeretnének szerződni az egyes részek alkotóival.

Nem meglepő, hogy az író nem vállalta be a következő évadban való konkrét részvételt, hiszen a készítők – egyelőre legalább is – a hetedik sorozat-évaddal le szeretnék zárni a történetet. Ahhoz azonban, hogy a szálak úgy is végződjenek, ahogy azt Martin eredetileg eltervezte, nyilvánvalóan jól jönnének a kész könyvek. Már csak azért is, mert egy teljesen különböző befejezés zavaró lenne, arról nem is beszélve, hogy az író egyre inkább tart tőle, hogy az ötleteit átvevő sorozat lelőheti a könyvben később megjelenő érdekes elemeket és fordulatokat.

Hirdetés

A Trónok harca 5. évada már javában látható a HBO műsorán, és a 6. is remélhetőleg szokásosan április környékén megjelenik.

, , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments