Hírek

Három kontinensen mutatkozik be a Liza, a rókatündér

Liza, a rókatündér

PKultúra - Film - Liza, a rókatündérortugália, Japán és Argentína nemzetközi filmfesztiváljain is bemutatkozik Ujj Mészáros Károly első mozifilmje, a Liza, a rókatündér című abszurd romantikus vígjáték. 

Az első európai zsánerfilmfesztiválok között alapított, és idén 35. alkalommal megrendezett Fantasporto filmfesztiválon lesz a Liza, a rókatündér nemzetközi premierje. A február 27-én kezdődő rangos seregszemle versenyprogramjába 27 film kapott meghívást, amelyek közül hatnak a világpremierjét, további hatnak pedig az európai bemutatóját tartják Portóban. A fesztivál fődíjáról, a Fantasporto Grand Prix-ről nemzetközi zsűri dönt – közölte a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-vel.

Mint felidézték, az elmúlt három évtizedben olyan filmrendezőket tüntettek ki a portói fesztivál fődíjával, mint David Cronenberg, Luc Besson, Neil Jordan, Danny Boyle, David Fincher, Alejandro González Inárritu és Guillermo del Toro. A Liza, a rókatündér című film bemutatója március 2-án lesz a portói Rivoli filmszínházban.

A nemzetközi premiert követően Japánban is ringbe száll a mozi, az oszakai filmfesztivál március 6 és 15. között zajló programjában. Az Osaka Grand Prix-ért és a legígéretesebb tehetség díjáért folyó versenybe mindössze 12 film kapott meghívást, és Ujj Mészáros Károly rendezése lesz az egyetlen európai alkotás a mezőnyben. A rendező-forgatókönyvíró mindkét fesztiválon személyesen mutatja be első játékfilmjét a közönségnek.

Szinte a Japán programmal egy időben Dél-Amerikában is vetítik a Lizát a március 7-én kezdődő argentínai Pantalla Pinamar nemzetközi filmfesztiválon.

Az abszurd romantikus vígjáték a Filmalap 220,36 millió forint értékű filmgyártási támogatásával készült a Filmteam produkciójában, a magyar mozikban országszerte február 19-től lesz látható az A Company Hungary forgalmazásában.

A történet főhőse a csinos, de roppant szerény ápolónő, Liza (Balsai Móni), akinek élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. A nagy számú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, és a különc helyszínelő, Zoltán Zászlós (Bede-Fazekas Szabolcs) nyomozni kezd. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza a maga szerény, de következetes módján megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit.

A további szerepekben Szabó Győzőt, Molnár Piroskát, Schmied Zoltánt, Cserna Antalt, Hajdu Steve-et és Kovács Lehelt láthatja a közönség.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com