Hírek

Hatalmasat szakított a Tökéletes hang folytatása

pitch perfect 2

pitch perfect 2Már első hétvégéjén több mint duplán megtérült a Tökéletes hang 2 című amerikai zenés vígjáték az észak-amerikai mozikban.

Az Elizabeth Banks rendezte produkcióra 70,3 millió dollár (19 milliárd forint) értékben váltottak jegyet az egyesült államokbeli és kanadai mozikban, miközben az előállítás költsége mindössze 29 millió dollárra rúgott. Az eredmény szenzációs, hiszen az előzményfilm, a 2012-es Tökéletes hang teljes mozis forgalmazása alatt hozott 65 millió dollár bevételt.

Jócskán lemaradva, de nagyjából a várt teljesítményt hozta 44,4 millió dollárra becsült bevétellel a hétvége másik premierfilmje, a kritikusok által agyonmagasztalt Mad Max – A harag útja Charlize Theronnal és Tom Hardy-val a főszerepben. A 150 millió dollárból forgatott, George Miller által rendezett akciófilm közönsége 70 százalékban férfiakból állt.

Az ötös élboly fennmaradó részén az elmúlt hetekből visszamaradt produkciók – a Bosszúállók: Ultron kora című képregénymozi, a Csábítunk és védünk című vígjáték, valamint a Halálos iramban 7. akciófilm – osztoztak.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com