Hírek

Hayao Miyazaki filmjei a Budapest Secret Cinema rendezvényén

Chihiro

A Budapest Secret Cinema legújabb rendezvényeit egy csodálatos alkotónak, az anime legnagyobb mágusának, Hayao Miyazakinak szenteli. 2016. február 6-án, szombaton és február 7-én, vasárnapi is 18 órakor veszi kezdetét a mese – amikor is levetítjük a mester három legnépszerűbb alkotását. Hayao Miyazaki a méltán híres Studio Ghibli egyik alapítója, minden idők egyik legismertebb animációs filmkészítője. Olyan mesterművek alkotója, mint az idehaza is rendkívül népszerű A vándorló palota, A vadon hercegnője és az Oscar-díjas Chihiro Szellemországban. Egészen különleges látványvilág, megkapó, szívmelengető történetek, kidolgozott karakterjellemek – ez Miyazaki világa.

A tervezett program mindkét napra:

17:30 kapunyitás
18:00 A vándorló palota
20:15 Chihiro Szellemországban
22:30 Az esemény Facebook oldalán zajló, január 31-éig tartó szavazás nyertes filmjének vetítése

A filmeket japán nyelven, magyar és angol felirattal vetítjük.

Az esemény oldala: https://www.facebook.com/events/1541129322868972/

Támogatói jegy: 1750 Ft
Jegyvásárlás: http://www.creativeselector.hu/projekt/show/budapest_rooftop_cinema_71058_bsc_pres_miyazaki_all_nighter_vol2_0 
Időpont: 2016. február 6. szombat (minden jegy elkelt) és 2016. február 7. vasárnap

Bartal Dóra

Bartal Dóra az ELTE anglisztika alapszakán és filmelmélet és filmtörténet mesterszakán végzett. Szakdolgozatait gender és populáris film témakörében írta, ezen kívül dokumetumfilmekkel foglalkozik. Specializációja a coming-of-age film és a fesztiválok. 2014 óta foglalkozik írással, szerkesztéssel és filmfordítással.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com