Hírek

Holland produkció kapta a fiatal közönség díját

zigzagkidA The Zigzag Kid című holland film kapta vasárnap az Európai Filmakadémia (EFA) által alapított és a 12-14 éves gyerekek által odaítélt Fiatal Közönség Díjat.

A fiatalok filmnapján 12-14 éves korú közönség számára vetítették le a díjra jelölt három filmet kilenc európai város, közük Koppenhága, Erfurt, London és Szófia egy-egy filmszínházában. A több mint hatszáz néző az alkotások megtekintése után megvitathatta a látottakat, és ezt követően szavazott a díjról – olvasható a filmakadémia honlapján megjelent közleményben.

A szavazást skype-on követhették Erfurtban, ahol Vincent Balnak, a győztes filmalkotás rendezőjének a német gyerekzsűri két szóvivője, a 14 éves Lisa és a 13 éves Neal adta át a közönségdíjat.

Az EFA második éve rendezi meg a közreműködő országok filmes szervezeteivel a fiatal közönség díjkiosztó ceremóniáját. A kezdeményezésben mások mellett a Brit Filmintézet, a Dán Filmintézet, a Német Gyermek Médiaalapítvány, a Litván Filmközpont és a Wroclavi New Horizonts Egyesület vesz részt.

A David Grossman regénye nyomán született győztes produkció főhőse a félárva, 13 éves Nono, aki apja, a legjobb holland nyomozó nyomába szeretne lépni, de amihez nyúl, az balul sül el. Apja a barmicvója előtt nagybátyjához küldi, az utazás közben átélt kalandok során a gyerekkora valóban véget ér. A film, amelynek egyik szerepét Isabella Rosellini alakítja, idén a Berlinalén is szerepelt.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com