straightouttacompton0002Golden Globe botrány kerekedik a filmek besorolása körül, így a „Straight Outta Compton” is drámai műfajban lép idén versenybe – adta hírül a Goldderby.

A „Straight Outta Compton” című film a california N.W.A nevű hip-hop bandáról szól, akik onnan kapták a nevüket, hogy az első stúdiófelvételükön ez volt a kezdő daluk. A Hollywood Forigh Press Association (HFPA) azonban a róluk készült filmet nem a comedy/musical kategóriába, hanem a drámák közé sorolta. Az Universal számára ez a kiábrándító hír azt jelenti, hogy dráma kategóriában a „Straight Outta Compton”-nak sokkal kiélezettebb versenyre kell számítania, mintha zenés kategóriában indult volna.

Hirdetés

Máskor is történt már ilyen eset: 2014-ben a zenés „Get On Up” című filmet, tíz évvel ezelőtt pedig a rap-zenei „Hustle & Flow-t szintén drámának minősítették.

Idén a HFPA még nem döntötte el, hogy mely kategóriába sorolja az olyan zenés drámákat, mint például a „Love & mercy”. Márpedig a Goldon Globe verseny ezen filmjeinek besorolása jelentős hatással lesz az idei Oscar-díjak odaítélésénél.

,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments