Hírek

Hugh Grantet a Brit Filmintézet tagságával tüntették ki

hugh_grantA Brit Filmintézet (BFI) legnagyobb elismerésével, tagságával tüntette ki kedden Hugh Grant brit színészt.

„Hugh mindig a legnehezebbet nyújtja: látszólag erőfeszítés nélkül játszik” – méltatta a színészt Greg Dyke, a Brit Filmintézet elnöke a The Guardian brit napilap szerint. Dyke úgy fogalmazott, hogy a Négy esküvő és egy temetés, valamint a Notting Hill – Sztárom a párom színésze egy merőben új brit férfi főszereplőtípust testesít meg nemzedékében. Az elnök szerint színészi tehetsége révén Grant a brit filmművészet kiemelkedő alakja, aki „világszerte emberek milliárdjait nevettette és ríkatta meg, és persze bolondította magába az elmúlt harminc évben”.

Grant olyan híres kollégái után kapta meg a BFI tagságát, mint Judi Dench, Ralph Fiennes, John Hurt, Elizabeth Taylor és Michael Caine. A színész a vacsorával egybekötött ceremónián nagy megtiszteltetésként beszélt az elismerésről, és megköszönte a Brit Filmintézetnek a kitüntető figyelmet.

Az Igazából szerelem, az Egy fiúról és a Felhőatlasz sztárja hamarosan Meryl Streep oldalán látható a filmvásznon Stephen Frears új filmjében, amely az amatőr operaénekes, Florence Foster Jenkins életéről készült. A produkció brit premierjét május elején tartják Londonban.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com