Hírek

Ilyen lesz a kopaszodó, kövér Matthew McConaughey aranybányája

Arany

gold Végre megjött az első előzetes Stephen Gaghan legújabb alkotásához, amely karácsonykor kerül a mozikba. Matthew McConaughey felfedezi minden idők egyik legnagyobb aranybányáját, aztán jöhet a csúcs, majd a mélyrepülés: ennek tűnik elsőre a Gold.

Azt nem mondhatni, hogy egyszerű és gyors projekt volt a film elkészítése, hiszen az ötlet már 2012-ben felmerült, hogy filmre visznek egy részben valós történeten alapuló kincsvadászatos történetet. Akkor a rendező Michael Mann volt, a főszerepet pedig ideiglenesen Christian Bale foglalta le. Mann azonban egy másik filmje miatt kilépett a projektből, így került 2013-ban Spike Lee a rendezői székbe. 2014-ben az is eldőlt, hogy Bale helyett Matthew McConaughey játssza az arany után induló főszereplőt, Stephen Gaghan azonban csak még egy évvel később, 2015-ben került a képbe. A csere a női főszerepet is elérte, az eredetileg kiválasztott Michelle Williams helyett Bryce Dallas Howardot láthatjuk majd McConaughey feleségeként.

A film forgatása 2015-ben végül megkezdődött New Yorkban, Új-Mexikóban és Thaiföldön. A legelső forgatókönyvtől kissé eltérően a történet is más irányt vett: a Gold egy Kenny Wells (McConaughey) nevű lecsúszott és szerencsétlen férfiról szól, aki őrült vállalkozásba fog, amikor egy titkos aranybánya után ered egy geológus (Edgar Ramírez) társaságában. Az előzetes alapján persze a kezdeti hatalmas vagyon és jó élet után jönnek a kötelező bonyodalmak, hiszen egy ekkora aranybánya mindenki érdeklődését felkelti.

A filmet az inkább írói munkásságáról ismert Stephen Gaghan rendezi, aki a Traffic forgatókönyvéért Oscar-díjat is kapott. Bár csak ötödik rendezése a Gold, ha azt nézzük, hogy ő írta és rendezte a Sziriánát, máris nem számít, mennyire gyakorlott rendezőről van szó, mi bízunk benne. Az írást azonban ezúttal átadta Patrick Massett és John Zinman kezeibe.

gold2

A korábban említett McConaughey, Ramírez és Dallas Howard Toby Kebbel, Rachael Taylor, Corey Stoll és Bill Camp oldalán lesz látható.

Az előzetes izgalmasnak tűnik, a táj és az operatőri munka nagyon látványos, a színészi játék pedig várhatóan kiemelkedő lesz.

A Gold karácsonykor kerül az amerikai mozikba, magyar forgalmazásáról egyelőre nem tudni, de mivel több tekintetben is Oscar-esélyes alkotást rebesgetnek, talán mi is megkapjuk McConaughey-t a Jézuskától.

https://www.youtube.com/watch?v=IhYROWOayLw

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com