Hírek

Ismét Cheryl Boone Isaacs lesz a Filmakadémia elnöke

2012_oscar_nominations Immáron harmadik alkalommal választották meg Cheryl Boone Isaacset az Amerikai Filmakadémia elnökének.

A The Hollywood Reporter értesülése szerint a választást kedden este tartották. Cheryl Boone Isaacs újabb egyéves időtartamra lett a testület vezetője.

Cheryl Boone Isaacs az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) 17 tagozatából a PR-szakembereket tömörítő tagozat képviselője. Jeffrey Kurland, aki a jelmeztervezők tagozatát reprezentálja, ismét elnyerte a Filmakadémia első alelnöki posztját. A további alelnökök között szerepel John Bailey operatőr, Kathleen Kennedy producer és Bill Kroyer rövid- és animációs filmes.

Az elkövetkező egy évben Phil Robinson forgatókönyvíró lesz a Filmakadémia titkára. Robinson korábban is betöltötte ezt a tisztet és alelnök is volt már.

A Filmakadémia vezetőségét az 51 fős kormányzói testület tagjai közül választották meg. Az egy-egy évre szóló posztokat legfeljebb négy egymást követő évben töltheti be valaki, ha újraválasztják.

Cheryl Boone Isaacs marketingvezető, jelenleg a CBI Enterprises főnöke az első afroamerikai elnök a Filmakadémia 88 éves történetében, és mindössze a harmadik nő, aki elérte ezt a posztot. Bette Davis színésznő 1941-ben két hónapig volt a testület elnöke, Fay Kanin forgatókönyvíró pedig 1979 és 1983 között négy évig.

A Filmakadémia elnökeként Cheryl Boone Isaacs képviseli a testületet a nyilvánosság előtt, a részvételével zajlik az Oscar-jelölések bejelentése, és a díjkiosztó gálán is felszólal. Az elnök megválasztása utáni első feladatai közé tartozik a következő évi Oscar-gála műsorát összeállító producerek kinevezése. A ceremóniát 2016. február 28-án rendezik meg.

Cheryl Boone Isaacs az elmúlt évben nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a mintegy 6000 tagot számláló Filmakadémia tagsága sokszínűbben képviselje az amerikai filmipart, több kisebbségi népcsoportból származó filmes és több nő legyen a tagok között. Júniusban a Filmakadémia rekordszámú, 322 új tagot hívott meg a testületbe.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com