Hírek

Jön az Orosz Filmhét

orosz filmhet Magyarországon még nem látott öt kortárs játékfilm szerepel szeptember 17. és 21. között az Orosz Filmhéten, amelynek a budapesti Puskin mozi ad otthont.

A fesztivál programjában fesztivál- és közönségsikerek, könnyedebb és fajsúlyosabb alkotások egyaránt szerepelnek. Az esemény ideje alatt naponta két-két filmet láthat a közönség, mindegyik alkotást két alkalommal.

Szeptember 17-én és 18-án vetítik Jaroszláv Csevazsevszkij Drága mama! című filmjét, amelyben egy huszonéves fiatalember igyekszik elszakadni anyjától. Ugyancsak szeptember 17-én és 18-án játsszák a 2013-ban készült Intim helyek című ironikus melodrámát. Natalja Merkulova és Alekszej Csupov közös alkotása a mai moszkvai középosztály titkaiba ígér sajátos bepillantást.

Szeptember 19-én és 20-án lesz látható Ella Omelcsenko rendezésében a Páciensek című film, amely egy házasság válságát tárgyalja ki a pszichológia és a vallás párharcán keresztül.

Szeptember 19-én és 21-én mutatják be a Karlovy Vary Filmfesztiválon is díjakat nyert Korrekciós osztály című alkotást, amelynek főhőse egy tolószékbe kényszerült kislány, aki az iskolában szembesül igazán a nagybetűs élettel. A filmet Iván I. Tverdovszkij rendezte.

Montrealban a legjobb forgatókönyv díjával jutalmazták Makszim Panfilov Amir fia című alkotását, amelyet szeptember 20-án és 21-én vetítenek a moziban. A történetben a háború elől gyermekeivel menekülő szevasztopoli nő egy üzbég férfi házában talál menedéket.

A filmhétre Budapestre érkezik az Intim helyek rendezője Alekszej Csupov és Julia Miskinene producer, a Páciensek rendezője és producere, Ella Omelcsenko, valamint a Drága mama! producere, Jekatyerina Filippova.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com