Hírek

Jonathan Demme lesz a Horizont program zsűrijének elnöke Velencében

John Stephen Dwyer. Original uploader was John Stephen Dwyer at en.wikipedia

John Stephen Dwyer. Original uploader was John Stephen Dwyer at en.wikipediaJonathan Demme amerikai filmrendező lesz a szeptemberi velencei filmfesztivál Horizont programjának zsűrielnöke. Az elsőfilmesek zsűrijét az olasz Saverio Costanzo vezeti majd – közölték a nemzetközi mustra szervezői.

A bárányok hallgatnak című filmjével 1992-ben Oscar-díjat kiérdemlő Demme új munkája, a Ricki and the Flash augusztusban a Locarnói Filmfesztivált nyitja meg. A zenés film főszerepét Meryl Streep alakítja.

Demme visszatérő vendég Velencében, a Lidó közönsége korábban a Melvin és Howard, A mandzsúriai jelölt, a Man from Plains, a Rachel esküvője, az I’m Carolyn Parker és az Enzo Avitabile Music Life című produkciókat láthatta tőle a fesztiválon – emlékeztetett a The Hollywood Reporter.

A Horizont program zsűrije öttagú, a szekcióban a legjobb film és legjobb rendező díja mellett a legjobb színész vagy színésznő és a legjobb rövidfilm elismerését is odaítélik, valamint különdíjat is adnak.

Ahogy korábban a szervezők ezt már nyilvánosságra hozták, a 72. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a versenyprogram munkáit elbíráló, és az Arany Oroszlán-díjakról döntő zsűrit Alfonso Cuarón irányítja majd.

A legjobb elsőfilmes produkciónak járó trófea odaítéléséről döntő zsűrit az olasz rendező, Saverio Costanzo vezeti. A Luigi di Laurentiis-díj, a „Jövő oroszlánja” százezer dolláros pénzjutalommal jár, ezt a rendező és a producer kapja. Costanzo tavaly nagy sikert aratott Velencében: Hungry Hearts című alkotásának férfi és női főszereplője, Adam Driver és Alba Rohrwacher is díjazott lett.

A velencei filmfesztivált szeptember 2. és 12. között rendezik meg.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com