Hírek

Jövő évi filmes pályázatokat írt ki és ideieket is elbírált a médiatanács

mediatanacs

mediatanacsHuszonhárom televíziót támogat összesen 107 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület keddi ülésén döntött a jövő évi kisjátékfilmes, tévéfilmes, valamint forgatókönyvírói pályázatok kiírásáról is – közölte Kollarik Tamás, a testület tagja az MTI-vel.

A médiatanács elfogadta a Huszárik Zoltán kisjátékfilmes, a Fehér György tévéfilmes, valamint az Egri Lajos forgatókönyvírói pályázatok 2014-es felhívásait, és ezeket a pályázati naptárban is közzétette.

A pályázatok nyitottak minden értékes közszolgálati tartalomra, miközben a kulturális, történelmi, gyermek- és ifjúsági témák filmre vitelét előtérbe helyezi a médiatanács – ismertette az elbírálási szempontokat Kollarik Tamás.

Hangsúlyozta, hogy a Huszárik Zoltán pályázati program külön finanszírozási lehetőséget biztosít a kisjátékfilmek, kísérleti filmek készítésére. A műfajba tartozó fikciós alkotásokra jövőre 75 millió forint áll rendelkezésre, a szinopszisokat 2014. február 18-án lehet beadni.

A Fehér György tévéfilmes pályázaton 600 millió forintos támogatási kerettel számolhatnak az alkotók, a szinopszisokat február 12-én kell beadni.

Az Egri Lajos forgatókönyvírást, tévéfilmterv-fejlesztést, valamint az animációs filmek forgatókönyveit támogató kiírás kerete 10 millió forint lesz jövőre is, a pályázatok beadásának időpontja február 4-6. és 11-13. 

Kollarik Tamás emlékeztetett arra, hogy a médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program fennállása óta eddig több mint 270 alkotást indított el, köztük 94 dokumentumfilmet, 80 ismeretterjesztő filmet és 43 animációs alkotást is finanszírozott, valamint lehetőséget adott online filmek készítésére és azonnali forgatásokhoz is hozzájárult.

Az alkotások jelentős részével már találkozhattak a nézők a közmédiában, ahol az idén csaknem 80, míg jövőre már 140 filmet mutatnak be.

Elmondta azt is, hogy a tanács a helyi és körzeti televíziók hír-, valamint a közéleti és kulturális magazinműsorainak készítését is támogatja. Keddi ülésén az idei pályázatának harmadik fordulójában hirdetett nyerteseket.

Közéleti magazinműsor kategóriában kilenc tévé nyert összesen 25,6 millió forintot, hírműsorok gyártására hét médium között osztottak szét 67 milliót. Kulturális magazin kategóriában is lehetett indulni, itt is hét tévé nyert csaknem 14 millió forint támogatást.

A nyertesek között van a KiSDuNa TV Dunaharaszti, a Komló és Térsége Televízió, a Híd Televízió Barcs, a Karcag Televízió, a Sárrét TV Földes, a Putnoki Városi Televízió, a Tolnatáj Televízió, a Győr+ Televízió, a Körös Televízió, a Halom Televízió, a TV Szentendre, a Városi TV Szeged és a Hegyvidék Televízió is.

A pályázatok részletei és a nyertesek sora december 9-én jelenik meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területének honlapján.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com