Hírek

Junior Prima – Átadták a színház- és filmművészet kategória díjait

Tíz fiatal művész: hat színész, valamint egy-egy balett-táncos, operatőr, jelmeztervező és dramaturg vehette át az idei Junior Prima Díjakat magyar színház- és filmművészet kategóriában hétfőn az Uránia Nemzeti Filmszínházban megrendezett ünnepségen.

A Prima Primissima Alapítvány és a kategória társalapítója, az FHB Bank díját Pap Adrienn magántáncosnő (Magyar Állami Operaház), Szlávik Juli jelmeztervező, Rév Marcell operatőr, Fekete Ádám dramaturg, valamint Radnay Csilla (Nemzeti Színház), Szabó Kimmel Tamás (Nemzeti Színház), Orosz Ákos (Maladype Színház), Telekes Péter (Vígszínház), Kerényi Miklós Máté (Budapesti Operettszínház) és Trokán Anna (veszprémi Petőfi Színház) színművész kapta.

A 7000 euróval járó díjra érdemes fiatal tehetségeket idén is a magyar színház- és filmművészet elismert képviselői jelölték.

Spéder Zoltán, az FHB Jelzálogbank Nyrt. igazgatóságának elnöke a díjátadón felidézte, hogy az FHB Bank harmadik éve támogatja a Junior Prima-díjasokat, illetve a tehetséges fiatal művészek kiválasztását és bemutatását szolgáló folyamatot.

Kiemelte: a négy éve tartó válságban a társadalom kötőszövetét jelentő értékrend jelentős része is a pusztulás sorsára jutott, a válságból való kilábalás gazdasági alapon nem lehetséges, szükséges hozzá ennek a kötőszövetnek a megerősödése, újraépítése. „A jelenlevő ifjú művészek nemcsak a jelenlegi, hanem a jövőbeni teljesítményükkel is hozzá tudnak járulni ehhez a kilábaláshoz”  tette hozzá.

A díjakat a zsűri tagjai, Molnár Piroska, a nemzet színésze, Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója, Takács Ildikó, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Lovassy Tamás, az alapítvány kuratóriumának főtitkára és Káel Csaba rendező, a Művészetek Palotája vezérigazgatója adta át. Mellettük a zsűri tagja volt Balogh Gabriella, az FHB Bank igazgatóságának tagja és Bálint András színész-rendező, a Radnóti Színház igazgatója is.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com