Hírek

Karlovy Vary 2016: Adriana Ugarte és Emma Suárez színésznők mutatták be a Julietát

1237088_Julieta_8Az idei Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál a játékfilmek és a dokumentumfilmek versenyén kívül számos szekcióban kínál filmeket. Ilyen a Horizonts is, amelyben vetítésre került Pedro Almodóvar legújabb filmje, a Julieta is. A vetítésen részt vett a két főszerepet alakító színésznő is, Adriana Ugarte és Emma Suárez.

A Julieta a női univerzumba való visszatérést jelenti.” – nyilatkozta a film rendezője, Pedro Almodóvar. „Már a kezdetektől fogva kockázatot jelentett, hogy két különböző színésznőre osztottam Julieta szerepét. Adriana Ugarte játszotta Julietát huszonöttől negyven éves koráig, míg Emma Suárez negyventől felfelé. Nem igazán bízom abban, hogy ugyanaz a színésznő játsszon egy karaktert annak minden életkorában. Nem bízom eléggé a smink öregítő hatásában és szinte lehetetlennek tartom, hogy egy huszonötéves fiatal nő jelen tudjon lenni egy ötvenéves karakterben. És ez nem a ráncok kérdése, ez valami sokkal mélyebb: az idő múlása, kívül és belül egyaránt” – hangsúlyozta Alomodóvar és hozzá tetti: „Most már örülök, hogy így döntöttem. Azt gondolom, hogy Adriana Ugarte és Emma Suárez most már annak a különös Olümposznak a részei, melynek része Penélope Cruz, Carmen Maura, Victoria Abril, Marisa Paredes és Cecilia Roth egyaránt: a múzsáim.

A madridi születésű Adriana Ugarte művészi családból származik, nagyapja közeli munkatársa volt a híres rendezőnek, Luis Buñuelnek. A színésznő televíziós sorozatokkal és kisebb filmekkel kezdte karrierjét – mire 23 éves lett, már jelölték a spanyol legfőbb nemzeti filmes elismerésre, a spanyol Oscar-díjként is emlegetett Goya-díjra mint legjobb fiatal színésznőt. Nem sokkal később a La Señora sorozat által szélesebb körben is ismert lett. A közös munka Pedro Almodóvarral egy újabb mérföldkő a karrierjében.

julieta

Emma Suárez hosszú és változatos karrierje 15 éves korában kezdődött. Több tucat filmben és televíziós sorozatban játszott, olyan spanyol rendezőkkel dolgozott együtt, mint Julio Médem és a 2010-ben Karlovy Varyban Kristály Glóbuszt nyert La Mosquitera alkotója, Agustí Vila. Az 51. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon színésznőt egyébként nem csak Pedro Almodóvar Julietájában láthatja a közönség: az Isaki Lacuesta és Isa Campo rendezte, a versenyprogramban szereplő La propera pell című filmben is főszerepet játszik.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com