Hírek

Kiosztották a Helyi Televíziók Országos Egyesülete díjait

helyi_televiziok_orszagos_egyesulete_dijazottakGálaesten adták át a Helyi Televíziók Országos Egyesülete szakmai elismeréseit csütörtökön Szegeden – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A 75 helyi televíziót tömörítő Helyi Televíziók Országos Egyesülete idén három kategóriában írt ki pályázatot. A televíziós műhelyek a híradók mellett magazinműsorokkal, valamint dokumentumfilmekkel versenyeztek a Helyi Érték Díjakért.

A Gyurity Mónika, Koltay Gábor és Krecz Tibor alkotta zsűri a Debrecen Televízió Napszemle című híradóját találta legjobbnak. A második helyen a Kecskeméti Televízió híradója végzett, a harmadik legjobb hírműsort a Kapos TV készítette.

A tematikus magazinok között a fővárosi City TV Városmesék című műsora érdemelte ki a fődíjat. A második a Veszprém TV Üzleti Negyed című gazdasági magazinja lett, míg a harmadik helyet a Miskolc TV Ez Miskolc című műsora érdemelte ki.

A zsűri a legjobb filmnek járó díjat a Nyíregyházi Városi Televíziónak adta a Küzdelmes út a diplomáig című alkotásért. A második helyen a Debrecen Televízió végzett az Amit csak a madár lát című ismeretterjesztő filmjével. A harmadik az Oroszlányi Televízió Milyen úton indulok, még nem tudom. című filmje lett.

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete tizedeik éve ismeri el életműdíjjal az arra érdemesek munkásságát. 2016-ben a helyi televíziós társadalom Lovass Tibort, a Szombathelyi Televízió ügyvezető igazgatóját tüntette ki az elismeréssel.