Hírek

Közönségdíjat kapott a Viharsarok a Tel Aviv-i Nemzetközi Meleg filmfesztiválon

ViharsarokMiután a Berlinalén zajlott nemzetközi premieren kitűnő kritikákat kapott, a Viharsarok az elmúlt hónapokban már több másik filmfesztivált is megjárt. A múlt hétvégén lezárult TLVFesten, a Tel-Aviv-i Nemzetközi Meleg filmfesztiválon pedig a közönségdíjat szavazták meg Császi Ádám (interjúnk) első egész estés játékfilmjének.

A TLVFest olyan LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transzszexuális) tematikájú filmeket mutat be, amelyek nem kerülnek mozi-, DVD-, illetve televíziós forgalmazásba Izraelben. A fesztivál célja a tolerancia és elfogadás elősegítése a nemzetközi LMBT témájú filmes termés bemutatásával.

A Viharsarok sikerrel szerepelt a pozsonyi FebioFesten, a mexikói Guadalajarában, Vilniusban, illetve a Csehországban lévő zlíni fesztiválon is. A film az USA-beli Seattle-i Filmfesztiválon is lelkesen fogadták: a filmfesztivál az USA északnyugati területén szinte az egyetlen nagyszabású filmes rendezvény, ami ennek megfelelően elég sokszínű, de annál nívósabb programmal jelentkezik minden évben. Céljuk, hogy a világ minden tájáról megmutassák közönségüknek az adott időszak legkülönlegesebb filmjeit, és hogy tudatosságra, tájékozottságra és nyitottságra ösztönözzék velük a nézőket.

A nemzetközi meghívások is egyre szaporodnak: a film ázsiai premierjét a rangos tajpeji fesztiválon tartják júliusban, amely Tajvan egyik legnagyobb kulturális rendezvényének és az egyik legjelentősebb ázsiai filmfesztiválnak számít. Negyven ország százhatvan filmjét láthatják itt a nézők, akik százezres nagyságrendben vesznek részt az eseményen. Nemcsak szakmabeliek, hanem a közönség is képviselteti magát, és ami ennél is fontosabb: döntően fiatalok ülnek a nézőtereken. Természetesen a profi filmesek jelenléte is hangsúlyos, nem véletlen, hogy sok film itt talál ázsiai forgalmazóra.

Daazo

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com