tilos_radioHuszonöt éves a Tilos Rádió. Mivel rengeteg archív anyag halmozódott fel a negyed évszázad alatt, a Közgáz Vizuális Brigád közösségi finanszírozással szeretne leforgatni és elkészíteni egy filmet a Tilos Rádióról, összefoglalva a huszonöt év legizgalmasabb tilosos eseményeit.

A tervezett film arra vállalkozik, hogy megmutassa, miért is rendkívüli ez a médium, és az a példa nélküli civil közösség, ami működteti. Az alkotók az indiegogo-n indított gyűjtéssel azt tervezik, hogy szórakoztatóan mesélik el a Tilos Rádió történetét. Izgalmas, kreatív, játékos, kísérletező stílusban készülő, egész estés dokumentumfilmet terveznek, sok zenével.

A történet szereplői a több mint száz zenész, újságíró, filmes, bölcsész, mérnök, közgazdász, szociológus, orvos, jogász, tanár, diák, politikus, vendéglátós, lelkes és önkéntes műsorkészítő, valamint a több ezer hallgató, akik a világ legmeglepőbb pontjairól hallgatják a Tilos adását.

Hirdetés

A film bemutatja majd, hogyan jött létre és hogyan tudott életbe maradni huszonöt éven keresztül a Tilos Rádió, de kitér arra is, hogy mitől különleges és egyedi egész Európában, hogyan tudott a politikai pártoktól és a kereskedelmi elvárásoktól független maradni, hogyan őrizte meg a szabadságát és a kreativitását, mit tud ez a rádió, ami arra motivál több száz embert, hogy képes legyen hajnalban, délben vagy éjszaka, akár évtizedeken keresztül bejárni és ingyen műsort készíteni.

, ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments