Nincs kategorizálva

A visszatérés napja: Légdeszka, repülő autó és önbefűző cipő – mi lett belőle?

originalÉs végre elérkezett a nap, amikor a Vissza a jövőbe főhőse, Marty McFly 2015-be érkezik. A film szerint a furán öltözött emberek, a repülő autók és a légdeszkán közlekedő gyerekek a mindennapok részei lesznek. Hogy a közel 30 éve elképzelt jövőről tényleg reális képet festettek-e az alkotók? Íme a válasz.

1. Marty McFly önmagát befűző és világító Nike cipője – megvalósult, a Nike tényleg elkészítette a futurisztikus cipőt, 2011-ben már megjelentett egy sorozatot Nike MAG néven, amiből 1 500 darab készült, és amit akkor azonnal el is kapkodtak a rajongók. A Nike dizájnerei azonban 2015-re ígérik a Nike MAG Hyperdrunk továbbfejlesztett modell bemutatását és várhatóan hasonlóan nagy kereslet lesz rá.

2. Telefonszemüveg – megvalósult, TV-zés és telefonálás egy szemüveg segítségével? A Google Glass még többet is tud, mint a filmben látható szupereszköz.

3. Légdeszka – megvalósult, ugyan idén még valószínű nem ezzel fognak a kislányok „rollerezni” a téren, azonban már elkészült az első prototípus, amit a gördeszkás legenda, Tony Hawk is tesztelt. Hendónak hívják a szerkezetet és elektromágnesesség révén működik.

4. Repülő autók – nem valósult még meg, pedig nem a Vissza a jövőbe az egyetlen film, amelyik már így képzeli el a jövő közlekedését, sok problémát megoldana a mindennapokban!

5. Az önmagát megszárító és méretre igazodó dzseki – nem valósult még meg, pedig milyen praktikus lenne egy olyan kabát, ami mindig passzol a méretünkhöz és eső esetén megóv a bőrigázástól.

6. Az összecsukható kert a házban – nem valósult még meg, pedig mekkora könnyebbség lenne, ha egy mobil kert lenne a lakásunkban, ami mindig frissen tartja a növényeket és ahonnan bármikor téphetünk egy finom gyümölcsöt.

https://www.youtube.com/watch?v=eVebChGtLlY

Hát akad még fejleszteni való – ameddig a tudósok nem rukkolnak elő a filmben látott csodákkal, marad nekünk a szélesvászon.

(A cikk eredetileg a tavaly decemberi Paramount Channel Vissza a jövőbe maratonja kapcsán jelent meg.)

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com