Hírek

Lesz Trónok harca-szerű sci-fi globális vírussal és szuperhősökkel!

ColorheartsfinalGeorge R.R. Martin másik epikus regényéből, a sci-fi műfajú Wild Cardsból sorozatot készítenek – tudta meg a BBC. A 23 kötetes (!) történetben az a jó, hogy csak lazán kapcsolódnak egymáshoz, így ha a készítők nem szúrják el, egy egészen új világ tárul majd a szemünk elé – akárcsak a Trónok harcában.

A kerettörténet önmagában libabőrös: közvetlenül a második világháború után egy földönkívüli vírus, a Wild Card villámgyorsan elterjed a bolygón, és az emberiség 90%-át kiirtja. A gyilkos kór valójában egy biofegyver, amelyet a Takis bolygón fejlesztettek ki, és a Földön csak tesztelni szerették volna, ám egy szerencsétlen incidens miatt kontrollálatlanul elterjed a betegség.

A vírus minden esetben átírja a fertőzött DNS-ét. A túlélők egy részénél ez csak valamilyen kisebb torzulást, gyengébb fizikai kondíciót eredményez – ők a Jokerek. Az emberiség 1%-ánál pedig szuperképességet hoz létre a mutáció – ők az Ászok. Utóbbiakon belül létezik még egy csoport, akiknél túl egyszerű vagy épp túl különleges a képességük ahhoz, hogy a gyakorlatban használható legyen – ők a Kettesek. Persze nem minden Ász használja jó célra a képességét.

Az elképesztő történetet több tudományos-fantasztikus író alkotta meg Új-Mexikóban egy kártyajáték keretében, ahol a játékmester maga George R.R. Martin volt. Az író meggyőzte a többieket, vessék papírra ezt a képzelt világot, a Wild Card antológia első kötetét 1986-ban meg is jelentették.

Az azóta kiadott 22 kötet révén történetek ezrei állnak a forgatókönyvírók rendelkezésére. Ez akkora és annyira változatos univerzumot jelent, mint amivel a Marvel és a DC bír, noha George R. R. Martin-tól megszokott módon ez egy sokkal durvább és valósabb világ. A megfilmesítésről egyelőre annyit lehet tudni, hogy az a stúdió vette meg a jogot, amely a például a Psych és a Mr Robot mögött is áll.

Sajnos maga az író az HBO-val kötött szerződése miatt nem dolgozhat a Wild Cards adaptáción, a feladatot az antológia második legfontosabb alkotója, Melinda Snodgrass kapta, aki mellé Gregory Noveck, a DC képregények és a Syfy filmek írója és producere került. „Legalább annyira ismerik és szeretik a Wild Cards univerzumot, mint én, és szerintem baromi jó munkát fognak végezni” – nyilatkozta Martin, majd sok szerencsét kívánt nekik. Bízzunk benne, hogy nem szúrják el.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com