Hírek

Leukémiás gyerekekről szóló dokumentum filmet rendez Penélope Cruz

penelopeLeukémiás gyerekekről szóló dokumentumfilmet rendez Penélope Cruz; az Oscar-díjas színésznő abban bízik, hogy alkotása révén nagyobb támogatást kaphatnak a betegség gyógyítására irányuló kutatások.

„Tisztában vagyok azzal, hogy ez más feladat, mint amit eddig csináltam, nem tudom magam felvértezni, ez a tapasztalat velem marad majd örökre” fogalmazott Penélope Cruz sajtótájékoztatóján arra utalva, hogy egy rendkívül nehéz témával és megrázó történetekkel szembesül majd a forgatás alatt.

Mint mondta, biztos abban, hogy az elkészült film sokakat letaglóz majd, de a célja „zajt csapni”, mert elkötelezett a témában.

Elképzelése szerint a filmben gyerekekkel, családjukkal, orvosokkal fog beszélgetni arról, hogy mit élnek át a betegség diagnosztizálását követően. Az interjúkat a családok otthonában veszik fel, „érzékenyen” közelítve a témához, és „nem erőltetve semmit”.

Penélope Cruz dokumentumfilmet még nem készített, rendezőként két reklámfilmet jegyez. Legutóbbi filmjében, Julio Medem: Mama című alkotásában egy mellrákkal küzdő családanyát alakít. Mint mondta, ez a szerep nagy hatással volt rá, és szerinte ez a tapasztalat a dokumentumfilm elkészítésnél is segíti majd a munkáját.

Spanyolországban évente 300 új leukémiást esetet diagnosztizálnak a gyerekek között, ez 30 százaléka a kicsiket érintő rákbetegségeknek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com