Hírek

A Betonzaj fődíjat nyert Csehországban

betonzajA Kovács István rendezte Betonzaj című színes magyar kisjátékfilm kapta a nemzetközi diákfilmfesztivál nagydíját vasárnap este a dél-csehországi Písekben – közölte Vladana Tercová, a fesztivál igazgatója.
A négynapos fesztivál utolsó fordulójában mintegy 60 filmet vetítettek le, közülük választotta ki a nemzetközi zsűri a győztes magyar filmet. A fesztivál különféle kategóriákban még dél-koreai, argentin, német és orosz filmet díjazott. A Betonzaj című félórás film főszereplője egy fiatal kickboxoló lány, akinek minden vágya, hogy Németországban folytathassa karrierjét párjával, aki egyben edzője is. A nagy áttörés érdekében meg kell nyernie egy bajnokságot, a felkészülés hajrájában derül ki azonban, hogy várandós, és nem tudja, mitévő legyen.

A Magyar Filmdíjak márciusi díjkiosztóján a Betonzaj lett a legjobb kisjátékfilm, és Kovács István alkotása nyerte el szeptemberben Budapesten a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál fődíját. Az alkotást több fesztiválon is vetítették.

Tavaly Kis Hajninak, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatójának 2.em. című húszperces dokumentumfilmje kapta a nemzetközi diákfilmfesztivál nagydíját Písekben. A filmszemle megrendezésének költségei meghaladják a 3,5 millió koronát. Vladana Tercová szerint az összeg előteremtése évről évre egyre nehezebb, így az immár nemzetközi elismertséget kivívott fesztivál jövője eléggé bizonytalan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com