Hírek

Friss Hús 2017: Már lehet nevezni a tavaszi rövidfilmfesztiválra

Friss Hús Budapest Nemzetközi RövidfilmfesztiválA Daazo.com 2017. március 29. és április 2. között szervezi meg az ötödik Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, amelyre idén is várják tehetséges filmkészítők munkáit.

Jövőre ötödszörre rendezik meg a Friss Hús rövidfilmfesztivált, amely 2017. március 29. és április 2. között lesz Budapesten. A szervezők 2015. január után készült nemzetközi és magyar rövidfilmekből választják ki a fesztivál programjában vetítendő filmeket. A nevezéseket 2017. január 20-ig várják.

A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és nemzetközi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum építése, ahol a visszajelzést kereső alkotók közönség előtt mutathatják meg alkotásaikat. A vetítések rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek.

A Friss Hús magyar válogatásának filmjei eredményesen szerepelnek világszerte. Az 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje sorra halmozza a nemzetközi fesztiválsikereket, és az Oscar-jelölés előtti utolsó állomásra is elért: felkerült a szűkített tízes listára. Cannes-ban pedig Andrasev Nadja filmje, a szintén a Friss Húson bemutatkozó A nyalintás nesze című animációja nyert díjat.

http://87.229.104.141/plesk-site-preview/www.filmtekercs.hu/87.229.104.141/raadas/szepen-es-roviden-a-gyerekkorrol-mindenki

A rövidfilmfesztivál látogatottsága évről évre bizonyítja, hogy a sokszor mostohán kezelt rövidfilmek széles körű érdeklődésre tartanak számot.

Ahogy tavaly is, az animációs és az élőszereplős filmeket külön kategóriába lehet nevezni: a fesztivál utolsó napján három (magyar élőszereplős, magyar animációs, és nemzetközi élőszereplős és animációs) fődíjat osztanak ki.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com