Hírek

Mától Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivál van Szolnokon

szolnok fesztival Október 15-től 19-ig ismét megrendezik a hagyományos Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivált a szolnoki TISZApART Moziban. A programban 11 ország 175 alkotása szerepel, a zsűri tagjai Muhi András producer, Szurcsik József képzőművész és Ulrich Gábor animációs filmrendező.

A pályaműveket a művészeti képzést nyújtó hazai felsőoktatási intézmények delegáltjaiból álló diákzsűri is értékeli. A szervezők a versenybe olyan műveket válogattak, amelyek képzőművészeti alkotások filmes eszközökkel történő bemutatására, (újra)értelmezésére vállalkoznak, illetve egy vagy több képzőművész, művészeti csoport életéről készültek, a képzőművészet egyes irányzatait, korszakait, társadalmi összefüggéseit tárják fel, vagy maguk is képzőművészeti eszközöket használnak (pl. kísérleti és animációs filmek).

A fesztivál ideje alatt, a Képzőművészet Hete alkalmából hét tárlat nyílik a Szolnoki Művésztelep és a Szolnoki Képzőművészeti Társaság szervezésében.

A mozi kávézójában délutánonként a Kultura.hu pódiumbeszélgetései zajlanak, a zenei programokról négy estén át a hazai alternatív zenei élet legendás formációi, az ef Zámbó Happy Dead Band, a Tapasztalt Ecsetek, a Tudósok és az Úzgin Űver gondoskodnak.

A rendezvényen bemutatkozik a Tallér Zsófia és Faltay Csaba vezette Twelvetones Production Music, az első magyar online zenetár, mely 60.000 zeneszám szabad, jogtiszta letöltését teszi lehetővé mozgóképes felhasználásra.

Október 18-án tartják a Szolnoki Képzőművészeti Társaság Folyó című éves nagykiállításának megnyitóját, majd a filmfesztivál ünnepélyes díjátadóját.

A fesztivál katalógusát itt találod meg.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com