Hírek

Médiadíjat kapott az On The Spot

on the spot

on the spotKovácsi László Médiadíjat kaptak az On The Spot filmesei, Cseke Eszter és S. Takács András. Az On The Spotnak nem ez az első kitüntetése az idén, néhány hónappal ezelőtt Európa legrangosabb televíziós fesztiválján, Monte-Carlóban elnyerték a dokumentumfilm kategória fődíját, az Arany Nimfát.

Közleményük szerint a fődíjas gázai filmet 20-án este 8-tól vetíti a Művész Moziban a Fényíró Filmklub, utána Kepes András beszélget az alkotókkal, Cseke Eszterrel és S. Takács Andrással.

Az M1 szintén ezen a napon 21:20-tól vetíti a sorozat kasmíri epizódját, amely az évtizedeken át tartó, elfelejtett fegyveres konfliktus nyomait mutatja be, a brutális kínzásoktól a több ezer eltűntnek nyilvánított emberig, akiket még gyászolni sem mernek a családtagok. Az epizód egyik főszereplője egy emberi jogi aktivista, aki jelöletlen tömegsírra bukkan, valamint megszólal egy egykori emberrabló is, aki azért rabolt el külföldieket, hogy felhívja a világ figyelmét a kasmíriak helyzetére.

A Magyar Televízió egykori munkatársáról elnevezett Kovácsi László díjat 13. alkalommal osztották ki, a korábbi díjazottak között van Novodomszky Éva, Gundel Takács Gábor és Hajdú B. István is.

A díjat özvegy Kovácsi Lászlóné adta át a Magyar Újságírók Országos Szövetsége székházában, az idei nyerteseket Veiszer Alinda laudálta.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com