Hírek

Még a Kino mozi is újranyit a Szabadesésért

Szabadeses_04A magyar mozikban országszerte szeptember 25-e óta látható Szabadesés hétfőtől a hónap végéig minden nap megtekinthető a budapesti KINO moziban is.

A Szabadesést szeptember 25-e óta láthatja a magyar közönség országszerte a mozikban, és a bemutatása óta eltelt egy hét alatt már 3782-en látták. Október 6-án, hétfőtől a film kedvéért a budapesti Kino mozi is programszerűen a műsorára tűzi az idei Karlovy Vary fesztiválon három díjat nyert filmet. A Szabadesést a hónap utolsó napjáig minden nap 20 órától tekintheti meg a közönség. A jegyek a vetítésekre egységesen 1000 forintba kerülnek, a helyeket az érkezés sorrendjében lehet elfoglalni.

Aki a Szabadesésre jegyet vált, mindjárt két alkotást tekinthet meg: Tóth Luca animációs filmrendezőnek A kíváncsiság kora című rövidfilmje Pálfi alkotásának kísérőfilmjeként megy a mozikban. Tóth Luca Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szerzett BA diplomája után a londoni Royal College of Art mesterszakán tanult tovább. Diplomafilmje, A kíváncsiság kora (The Age of Curious) idén a világ egyik legrangosabb animációs filmfesztiválján Annecy-ban különdíjban részesült.

Pálfi György (Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod, Final Cut – Hölgyeim és Uraim!) legutóbbi alkotása a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon példátlan sikert ért el, elnyerve a zsűri különdíját, a legjobb rendezés díját, valamint az Europa Cinemas Label díját. A nemzetközi fesztiválszereplés ősszel további tekintélyes filmfesztiválokon folytatódik: a Szabadesés az október 9-én kezdődő jubileumi 50. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában fog szerepelni, Észak-Amerika legrégebbi versenyfesztiválja mellett pedig meghívást kapott az október 8-án kezdődő 58. Londoni Nemzetközi Filmfesztiválra is.

A Szabadesés a széles közönség számára is most újranyitó KINO mellett a fővárosban az Allee, Corvin, Mammut, Művész, Puskin, Tabán, Toldi, Uránia, Westend mozikban, vidéken Békéscsabán, Debrecenben, Kaposváron, Komáromban, Miskolcon, Szarvason, Szegeden, Szentendrén, Szigetszentmiklóson, és Szombathelyen látható a következő napokban.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com