Hírek

Meghirdették az Ökumenikus Diákfilmszemle pályázatát

diakfilmszemleIdén is meghirdetik az Ökumenikus Diákfilmszemle-pályázatot katolikus, református és evangélikus iskolák általános és középiskolás tanulóinak: a maximum nyolcperces alkotásokat május 6-ig várják a szervezők.

Az idei kiemelt téma: „Egész szívvel” – Amikor valaki teljesen beleadja magát. Emellett bármilyen szabadon választott témát feldolgozhatnak a pályázók, tetszőleges műfajban, maximum nyolc perc terjedelemben. A pályaműveket két korcsoportban – 5-8. évfolyam és 9-13. évfolyam – bírálják majd el. Az alkotók vagy alkotócsoportok legfeljebb három filmmel pályázhatnak, egy iskolából több csoport is indulhat – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A pályázóknak szakmai napot, filmes műhelymunkát és konzultációt szerveznek a budapesti Piarista Gimnáziumban március 28-án. A szemle nyilvános bemutatóját május 30-án tartják a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében. A vetítés után a zsűri értékeli az alkotásokat, kihirdeti a kategóriák győzteseit és átadja a díjakat.

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Katolikus Pedagógiai, Szervezési és Továbbképzési Intézet, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium negyedik alkalommal hirdeti meg a filmszemle pályázatot, amelyről további részleteket a www.okudiakfilm.hu oldalon lehet olvasni.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com