Hírek

Melyik lesz az év animációja?

song-of-the-seaHárom animációs filmet jelölt az Európai Filmakadémia (EFA) a legjobb európai egészestés animációs film díjára.

A három jelölt a francia Adama, brit-francia Shaun, a bárány és az ír-belga-dán-francia-luxemburgi koprodukcióban készült A tenger dala, ami februárban a legjobb egészestés animációnak járó Oscar-díjra is esélyes volt

A Cartoon, az Animációs Filmek Európai Szövetsége által javasolt filmek, valamint az egyéni filmes jelentkezések közül egy bizottság választotta ki a jelölteket. A bizottság tagjai között volt az EFA igazgatósági tagja, Antonio Saura producer, Marcel Jean és Anja Sosic animációs szakértők, továbbá a Cartoon három képviselője, Petteri Pasanen, Iain Harvey és Jacques-Rémy Girerd – olvasható az Európai Filmakadémia közleményében.

A jelölést kapott filmeket ezt követően eljuttatják az EFA több mint háromezer fős tagságának, akik döntenek a végső győztesről.

Az idei év legjobb egészestés animációs filmjének járó díjat Berlinben adják át december 12-én, az Európai Filmdíjak ünnepségén. A ceremóniát a www.europeanfilmawards.eu oldalon élőben lehet követni.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com