Hírek

Mit láthatunk a mozikban 2015-ben?

seventhsonNem, a cím nem elírás, Hollywoodban ugyanis a folytatások-remake-ek térnyerése és a piac telítettsége miatt már 2015-öt is szinte teljesen megtervezték. Lássuk, mit nézhetünk egy év múlva a mozikban!

Januárban érkezik Michael Mann még cím nélküli projektje, és persze horrorok: az Amityville nem tűnik túl meggyőzőnek, viszont a Frankenstein érdekesebb kísérlet, hiszen a főszerepekben Daniel Radcliffe-et és James McAvoyt láthatjuk majd.

A február fantasyvel indul. Jön A hetedik fiú, ami egy 18. századi történet, ahol a gonoszt Julianne Moore alakítja. A nagy durranás viszont kétséget kizáróan a Szürke ötven árnyalata lesz, hiszen már most óriásivá dagadt a várakozás az adaptáció kapcsán.

Ha március, akkor Disney-féle filmes mese-adaptáció: 2010-ben ilyenkor jött az Alíz csodaországban, idén az Óz, a hatalmas, jövőre a Demóna, 2015-ben pedig a Cinderella főszerepben Cate Blanchett-tel. Ezen kívül lesz még sci-fi (Chappie) és animáció is (The Penguins of Madagascar). 

Március: Cinderella
Március: Cinderella

Áprilisra még alig terveztek premier a forgalmazók, amit viszont igen, az folytatás: Halálos iramban 7., amelynek rendezője az éppen áprilisban folytatódó Insidious 2-t is dirigáló James Wan. Jön még a Passangers című sci-fi Rachel McAdams-szel és Keanu Reeves-szel.

Májusban megint robbannak majd a kasszák, folytatódik a Bosszúállók (Avengers: Age of Ultron), láthatjuk a Mad Max újraértelmezését (Mad Max: Fury Road), és lesz még egy rendkívül különleges mozi, a Tomorrowland, ami egy rejtélyes sci-fi Brad Birdtől.

A június már most rendkívül zsúfoltnak tűnik: bemutatják a Ted folytatását, a Fantasztikus Négyes újabb adaptációját, folytatódik a Jurassic Park, és sajnos erre az időpontra tolták 2014-ről az egy kislány elméjében játszódó, elképesztően ötletesnek tűnő, új Pixar-mozit, az Inside Out-ot.

Inside Out
Június: Inside Out

Terminátor bőrének negyedik lenyúzásával nyit a július, a hónap végén pedig végre-valahára megtudhatjuk mi magunk is, mi különleges a Hangyaemberben (Ant-Man). Csupa rejtély veszi körül a hónap közepére időzített Zack Snyder-féle cím nélküli szuperhősös filmet, a titok nyitjához még nagyjából 540 napot kell aludnunk.

Augusztusban a szokás diktál, megint lesz Hupikék törpikék (mégpedig a harmadik rész), és ha jól számolom, ötödszörre is megnézhetjük Jason Bourne-t akció közben. A leginkább várt mozi mégis inkább az Assassin’s Creed című nagysikerű számítógépes játék mozgóképes adaptációja.

Az ősz hagyományosan unalmas a filmszínházakban, szeptemberre és októberre eddig csak egy-egy animációt mertek bevállalni a forgalmazók (Hotel Transylvania 2. és A Dzsungel könyve). Novemberben viszont megint lesz majd BondÉhezők viadala (a harmadik könyv második része) és még egy Pixar-animáció: The Good Dinosaur.

A december lesz talán mind közül a legzsúfoltabb: ekkor jön a Star Wars: Episode VII, a Mission Impossible 5., az Alvin és a mókusok 4. és a Kung Fu Panda 3. Ahhoz, hogy a felsorolt filmeket megnézhessük, már csak túl kell élnünk 2014-et, amihez sok sikert kívánunk minden olvasónknak!
The Good Dinosaur
November: The Good Dinosaur

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!