Hírek

Morricone 60 – A világhírű zeneszerző új albumot ad ki

MORRICONE_GATEFOLD VINYL.inddEnnio Morricone egy új válogatáslemezzel ünnepeli, hogy 60 éve a zeneszerzői pályán alkot.

Az ismert dallamok eddig soha nem hallott formában csendülnek fel. Morricone első válogatásalbuma, ahol a legikonikusabb slágerei hallhatóak újféle hangzással. A munkálatok minden lépésénél részt vett és felügyelte őket. Nem csupán zeneszerzőként, hanem karmesterként is közreműködött. A Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar szólaltatta meg a klasszikus filmzenéket Morricone vezénylésével.

Olyan feledhetetlen szerzemények kerültek fel a lemezre, mint A jó, a rossz és a csúf zenéje, vagy a nemrég Oscar-díjat nyert alkotása, amelyet Quentin Tarantino Aljas nyolcasához komponált. Még sorolni lehetne azon filmek listáját, ahol maradandót alkotott Morricone és felkerült a 60 évet átfogó gyűjtemény 23 legjobbja közé. Ilyen például a Volt egyszer egy vadnyugat, A misszió, Cinema Paradiso, Volt egyszer egy Amerika, Egy marék dinamit, Egy maréknyi dollárért, és az Aki legyőzte Al Caponét betétdalai.

A november 11-én megjelenő delux album különlegessége, hogy egy olyan bónusz DVD-t is tartalmaz, amelyen eddig soha nem látott felvételeket tekinthet meg a közönség.

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára a Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett. 2016-ban csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Újságírói tevékenysége mellett novellákat is ír.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com