Hírek

Műfaji sokszínűség a szolnoki Parti-Túra fesztiválon

6308ae965b0Három, műfajában és stílusában különböző szabadtéri hangversenyt rendeznek augusztusban a Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2016 elnevezésű fesztiválon, a filmzene és az orgonamuzsika mellett operett is lesz – mondta el a programsorozatot beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezető szakmai igazgatója.

Patkós Imre elmondta: a koncertek közös pontja a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, amely mindhárom alkalommal egyik főszereplője lesz a hangversenyeknek.

Szólt arról, hogy ötödik alkalommal élvezhetik a zenerajongók a szabadtéri muzsikát a Tisza partján. A Tiszai hajósok terére és a Széchenyi városrészbe tervezett koncerteken az elmúlt évekhez hasonlóan alkalmanként 2 ezer vagy annál is több látogatóra számítanak – tette hozzá.

Az igazgató kiemelte: a 2012-ben hagyományteremtő kezdeményezésként elindított Parti-Túra – Szolnoki Szimfonikus Nyár elnevezésű fesztivál már a kezdetekben közönségsikert aratott. A tervek szerint jövőre már az idei duplájára, vagyis hat szabadtéri koncertre invitálják a lakososságot a fesztivál keretében.

Augusztus 13-án a Tiszai hajósok terén, a Szimfonikus Parádén Varnus Xavér orgonaművész közreműködésével és Izaki Maszahiro vezényletével egy nagyszabású orgonaestet hallhatnak szimfonikus zenekari kísérettel az érdeklődők.

Augusztus 26-án a Széchenyi városrészbe költözik a zenekar, ahol a filmzenék világába röpíti el hallgatóságát. A népszerű Cinemagic koncerten a legsikeresebb Walt Disney-produkciók zenéi hangzanak majd el, illetve John Williams legnépszerűbb filmzenéi, például a Csillagok háborúja, az Indiana Jones vagy a Superman. A gazdag hangszerelésű muzsikán keresztül találkozhatnak a nézők Rockyval, a rózsaszín párduccal, de a koncert folyamán zenében idézik a Mission Impossible hangulatát is. Az elhangzó zenékkel párhuzamosan kivetítőn videoklipeket láthat a közönség.

Augusztus 27-én, a fesztivál záró produkcióját ismét a Tiszai hajósok terén élvezheti a publikum. Ez alkalommal az operettek kedvelői kerülnek reflektorfénybe, ugyanis Johann Strauss Denevér című operettjének kosztümös, koncertszerű előadását láthatja majd a közönség Cser Ádám vezényletével.

A programokra a belépés díjtalan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com