vanTizenöt helyszínen több mint száz program várja a látogatókat a Múzeumok éjszakája alkalmából rendezendő háromnapos programsorozaton Győrben.

Június 24. és 26. között koncertek, kiállítások, előadások, gyermek és ismeretterjesztő programok várják az érdeklődőket. A programok rendezésébe a Szent László Látogatóközpont, valamint a városi levéltár is bekapcsolódott.

Hirdetés

A programsorozat egyik kiemelt helyszíne lesz az Esterházy-palota, ahol június 16-án nyílik a Modern mecénások című időszakos kiállítás. A tárlat több mint 130 alkotást mutat be Radnai Béla, Deák Dénes, Mihályfi Ernő és Petró Sándor műgyűjtők gyűjteményeiből. Az Esterházy-palota öt kiállítóterében Gulácsy Lajost Rippl-Rónai Józseffel, Bortnyik Sándort Kassák Lajossal, Orbán Dezsőt Czóbel Bélával, Derkovits Gyulát Dési-Huber Istvánnal, Borsos Miklós műveit pedig Egry József műveivel tematikusan, párba állítva mutatják be.

Az érdeklődők a Rómer-házban Szirmai Gergely filmkritikussal találkozhatnak, megnézhetik a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmet, és részt vehetnek az Iamyank Live Band és a Volkova Sisters koncertjein.Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments