Pokémon: The First Movie: Mewtwo Strikes BackMiközben a fél világ a legújabb mobiltelefonos őrületnek, a Pokémon Go nevezetű GPS alapú játéknak hódol, a franchise első egészestés filmváltozata szép csendben nagykorúvá érett.

1998. július 18-án mutatták be ugyanis Japánban a Pokémon: Az első filmet, melyet hatalmas várakozás előzött meg az akkor már bő egy éve futó animációs sorozat rajongóinak részéről. Ahogy az azonban ilyenkor lenni szokott, a film kritikai visszhangja meglehetősen rossz képet festett Pikachuék első mozivásznon látható kalandjáról.

Hirdetés

Csakhogy mindez cseppet sem érdekelte a nézőket. A film már a nyitó hétvégéjén a box office listák élére ugrott, végül pedig 163,6 millió dolláros bevétellel zárta pályafutását világszerte.

Ash, Pikachu és a zsebszörnyek kalandjainak sora pedig azóta is töretlen. Az animációs sorozat legújabb változata jelenleg is fut Japánban, a 19. játékfilmnek pedig néhány napja, 2016. július 16-án volt premierje a szigetországban. Nem csoda tehát, ha a Pokémon Go rajongótábora napról napra növekszik, hisz úgy látszik, általános iskolás diákoktól öltönyös üzletemberekig mindenkiben ott rejtőzik egy felszínre törni vágyó Poké mester.

, , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments