Hírek

Nagyot nyert a Youtube-on talált svéd rendező amerikai horrorja

Maria Bello az Amikor kialszik a fény (Lights Out) című filmben

Maria Bello az Amikor kialszik a fény (Lights Out) című filmbenAugusztus 20-án, két hónap moziforgalmazás után átlépte a 100 millió dolláros álomhatárt David F. Sandberg horrorja, az Amikor kialszik a fény. Az ötmillió dolláros költségvetéssel készült produkció így nagyot kaszált, itthon is bemutatták, kollégánk azonban annyira nem volt elragadtatva tőle.

A Svédországból importált David F. Sandberg a horrorfilmben hibázni képtelen rendező-producer, James Wan segítségével rendezett hátborzongató történetet arról a rejtélyes figuráról, aki minden lakásban és házban ott bujkál – de csak akkor jön elő, amikor este minden lámpát leoltottak. A páros azért koccinthatott, mert a filmjük 20-án seperte be a százmilliomodik dollárját.

A körülbelül 5 millió dolláros (tehát amerikai mértékkel mérve nagyon olcsó) filmet június 22-én mutatták be az Egyesült Államokban. Ott a film egy hónap alatt több mint 63 millió dollárt gyűjtött, míg a világ más pontjain eddig több mint 42 millió jött össze.

Az elképesztő eredmény már csak azért is különleges, mert a rendező korábban csak néhány perces horrorokat készített, amelyeket a YouTube-on tett közzé. Az egyik ilyen annyira megtetszett Wannek (a Démonok között mindkét része rendezőjének és az Annabelle producerének), hogy felkérte a készítőjét, jöjjön át Amerikába, és dolgozza át az ötletet nagyjátékfilmmé. A siker után természetesen már újabb rendezéssel bízta meg felfedezettjét: hamarosan együtt látnak neki az Annabelle 2-nek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com