Hírek

Novemberig lehet nevezni a 15. Tribeca Filmfesztiválra

tribeca_film_festivalA 15. Tribeca Filmfesztivál április 13-án kezdődik New Yorkban és idén is a Spring Studios rendezvényközpont ad otthont a mustra számos eseményének – jelentették be szerdán a szervezők.

A 12 napos nemzetközi filmfesztivál szeptember 14-től várja a filmeket, rövidfilmeket és interaktív filmes projekteket. A jelentkezési lehetőség november 25-én lezárul, de karácsonyig még befogadják a világpremierként nevezett nagyjátékfilmeket.

A 2001-ben, a Világkereskedelmi Központ elleni terrortámadás után Robert De Niro, Jane Rosenthal és Craig Hatkoff által alapított filmmustrán az amerikai produkciók mellett nemzetközi alkotások is bemutatkoznak – emlékeztetett a The Hollywood Reporter.

A Spring Studios, amely tavaly debütált a Tribeca rendezvényközpontjaként, idén is számos program, panelbeszélgetések, partik és díjátadók színhelye lesz.

A fesztivál három éve alapította a néhai filmesről és íróról, Nora Ephronról elnevezett díját, amellyel azóta 25 ezer dolláros (hétmillió forint) pénzjutalom kíséretében ösztönzik a női filmkészítőket. A szervezők hangsúlyozták, hogy a mezőny legkiválóbb női filmese a 15. Tribeca Filmfesztiválon is átveheti a Nora Ephron-díjat.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com