wallenbergSipos József Az elveszett európai című alkotása különdíjat nyert a Jekatyerinburgban megrendezett dokumentumfilm fesztiválon.

Az orosz dokumentumfilmek Jekatyerinburgban megrendezett éves seregszemléje két magyar alkotást is műsorra tűzött idén október első napjaiban. Ferenczi Gábor Overdose – Vágta egy álomért című alkotása és Sipos József Raoul Wallenbergről készült fikciós dokumentumfilmje, Az elveszett európai volt látható.

A Simon Kornél közreműködésével készült Wallenberg-film a jekatyerinburgi fesztiválon különdíjat nyert. A civil áldozatvállalásért járó különdíjjal Tatjana Merzljakova, Szverdlovszk megye emberi jogi megbízottja tüntette ki Sipos József filmjét, és indoklásában hangsúlyozta, hogy „fontos felidézni és bemutatni a vészkorszak kiváló embereit, akik a mai nemzedékek számára példaképek lehetnek”. Détár Krisztina producer és Sipos József rendező-forgatókönyvíró személyesen részt vett az orosz dokumentumfilm fesztiválon.

Hirdetés

Az elveszett európai című fikciós dokumentumfilm „az emberi történetre koncentrál, beleértve a személyes előtörténetet, amelynek csak a végkifejlete az 1944-es Budapest.” A 61 perces fekete-fehér film a hősiesség pillanatai előtti Raoul Wallenberg bemutatására vállalkozik.

, , , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments