wasteland_wiredValhalla! A hely, ahová minden filmrajongó vágyhat: a Wasteland fesztiválon megelevenedik a Mad Max világa.

A Wired magazin túlzás nélkül lélegzetelállító galériát tett közzé a Mad Max franchise-ra épülő Wasteland fesztiválról. Az eseményt California City mellett, a sivatag tökéletes sivárságában rendezték meg szeptember végén – és tele van őrült posztapokaliptikus autókkal, replikákkal és eredetikkel, kosztümökkel és fegyverekkel, versenyekkel és harcokkal (és egy Thunderdome-mal!), és rajongókkal, akik évekig csiszolgatnak egy-egy tökéletesen elborult elméjű hadigépet és/vagy önmaguk posztapokaliptikus változatát.

A Mad Max eredetileg is kult-státuszú sorozat volt, de a tavalyi Fury Road után valósággal berobbant az új generáció kollektív kulturális tudatába (ennek még legkisebb része, hogy a film idézetei azóta is eleven mémhullámot indítottak el). A film (sokszoros Oscar-díjas) vizualitása és technikája a 2010-es évek első igazi forradalmát hozta el az akciófilm műfajába. Nem meglepő tehát, ha egy fesztiválnyi elkötelezett rajongó összegyűlik. Viszont annál látványosabb.

Hirdetés

Beszéljenek a képek (és ha van sok fölösleges repjegyed Kaliforniába jövő szeptemberre, ajánld fel a Filmtekercsnek):

 

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

A Filmtekercs alapító szerkesztője. Történészként és újságíróként végzett, televíziós főszerkesztő volt, most online kommunikációs doktoriján dolgozik. Érdekli a film- és mozitechnika, specializációja a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

, , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments