Hírek

Részben Spanyolországban forgatják a Trónok harca hatodik évadát

Trónok harca (Game of Thrones) második évad

Trónok harca (Game of Thrones) második évadA Trónok harca visszatér Spanyolországba: az HBO bejelentette, hogy a sorozat hatodik évadát részben Gironában és Peniscolában veszik fel.

A népszerű széria új szezonjának egyes részeit még idén a Barcelona és a francia határ között fekvő Gironában forgatják, és a stáb egy időre átköltözik a Földközi-tenger partján fekvő tengerparti üdülőhelyre, Peniscolába is – írta a Variety.com.

Bár Spanyolországban az év elejétől jelentős adókedvezményeket kínálnak a forgatócsoportoknak, az HBO főleg a helyszínek miatt döntött a visszatérés mellett. Az ötödik évad egyes részeit ugyanis tavaly Andalúziában vették fel.

A Katalónia északi részén található Girona impozáns középkori városfalaival, templomaival és csatornáival ideális helyszín a tévésorozathoz, és Peniscola is rendkívül látványos háttér a fikciós hatalmi harchoz.

A Trónok harca hatodik évadát július végén az észak-írországi Belfastban kezdik forgatni.

A széria executive producere Guymon Casady, Vince Gerardis és George R.R. Martin, producerként pedig Chris Newman, Greg Spence, Lisa McAtackney és Bryan Cogman dolgozik az epizódokon.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com