Hírek

Sophie Marceau és Patrick Bruel a Vénusz szépségszalon rendezőjének új filmjében

Két francia világsztár, Sophie Marceau és az énekesként is sikeres Patrick Bruel főszereplésével forgatta legújabb romantikus vígjátékát Tonie Marschall. A 2000-ben a Vénusz szépségszalon című komédiáért César-díjjal jutalmazott rendező Szex, szerelem, terápia című filmjét a jövő hét csütörtöktől vetítik a magyar mozikban az MTVA forgalmazásában.

A rendező eredetileg tévésorozatot tervezett készíteni a francia köztelevíziónak két olyan, mélyebb érzelmekre képtelen szexfüggőről, akik kényszerességüket a munkában, párterapeutaként próbálják kiélni. A sorozat végül nem készült el, de alapötletként szolgált egy olyan vígjátékhoz, amelynek két főszereplője egy korábbi lelki trauma miatt képtelen a szerelemre és a ragaszkodásra, a szexuális életük pedig kórosan impulzív.

A történet kezdetén a szenvedélybetegségből felépülőben lévő, párterapeutaként dolgozó Lambert néhány hónapja sikeresen tartja magát távol az alkalmi szexuális élvezetektől. Helyzete azonban nehézzé válik, amikor felveszi asszisztensnek a szintén szexfüggő és ráadásul kívánatos Judithot, aki nem hajlandó elfogadni a visszautasítást. Tonie Marschall a történetet a nimfomániás, de független és bájos fiatal nő szemszögéből meséli el, aki problémamentesen éli meg szabadosságát, és nem is okoz neki különösebb gondot beszélni arról, hogy szeret így élni, és hogy fél az érzelmi ragaszkodástól.

szex-szerelem-terapia-3

Judithot Sophie Marceau, Lambert-et Patrick Bruel alakítja. Egyiküket sem láthatta a közönség még hasonló szerepben. A rendezőnő eleinte nem is merte felkérni a Házibuli egykori sztárját, mert attól tartott, hogy az általában családi vígjátékokban látható színésznő nem fogadja el a szerepet. Patrick Bruelre viszont éppen azért gondolt, mert ígéretesnek érezte a nők kedvencére bízni egy önmagát megtartóztató, komikus férfi szerepét.

A színész győzte meg végül Tonie Marschallt arról, hogy küldje el a forgatókönyvet Sophie Marceau-nak, aki azonnal igent mondott. „Megértette, hogy a megfontolt figurák után egy felszabadult és laza nőt játszhat. Judith néven nevezi a dolgokat, kihívó és érzéki, de soha nem provokatív vagy vulgáris” – mondta az MTI-nek Párizsban a rendezőnő. Azt is elárulta, hogy a két sztár teljesen másképp dolgozik, és a közönséggel is teljesen más a viszonya. Miközben Sophie Marceau óriási lelkesedéssel kizárólag az adott forgatásra koncentrál, Patrick Bruel egyszerre több életet él, rajongói a forgatási helyszínekre is követik, ami némileg nehezíti a munkát.

Nem hisztériáról van szó, csak egyszerűen annyira imádják őt énekesként, hogy a külső helyszíneken vele sokkal bonyolultabb volt forgatni, mint Sophie Marceau-val” – hangsúlyozta a rendező. A színésznőt inkább távolról csodálják, az énekesként is nagyon népszerű Patrick Bruel nyilvános megjelenéseikor viszont őrületben törnek ki a fiatal lányok, amit a színész teljesen természetesen kezel. Patrick Bruelt az általa megformált szexfüggő Lambert-ben azt fogta meg, hogy esendő, láthatóan kínlódik, fél elköteleződni, de attól is tart, hogy olyanná válik, mint az anyja (Sylvie Vartan), aki soha nem találta meg a stabilitást az életben.

A saját sikeres terápiája végén találkozik egy olyan nővel, akit nehéz visszautasítani. A színész bevallása szerint semmilyen szenvedélybetegségben nem szenved, de azt nem tagadja, hogy Lambert-hez hasonlóan ő is imádja a nőket. És a pókert. Bruel köztudottan szenvedélyes pókerjátékos, s a játszmák során sok magyarral találkozik. „Kegyetlenül jól játszanak a magyarok” – mondta. A franciák nagy kedvence saját megítélése szerint azért tudott normális életét élő, hétköznapi ember maradni, mert nagyon sok dolgot csinál az életben. „Tény, hogy amikor 60 ezer ember előtt lépek fel, akik idolként tekintenek rám, nem könnyű a földön járni. De amint lejövök a színpadról, azonnal hazatelefonálok a két gyerekemnek. A valóság mindig visszahúz. Nagyon boldog vagyok, hogy az emberek szeretnek, és hogy ezt ki is fejezik, nincs okom a panaszra, de önmagában ez nem cél” – hangsúlyozta az MTI-nek Patrick Bruel.

szex-szerelem-terapia-2

Az énekesi és filmes munkái közül a legnagyobb örömet számára egyébként a színpadi fellépések okozzák, ahol közvetlen kapcsolatban lehet a közönségével. Patrick Bruel nagyon örül, hogy végre együtt játszhatott Sophie Marceau-val, akit kamaszkora óta ismer, és akit teljesen új oldaláról ismerhet meg ebben a filmben a közönség. „Nagyon nagy színésznő, tudtam, hogy nagyon jó lesz ebben a szerepben, annak ellenére, hogy az életben nagyon nyugodt személyiség, kiváló anya, mindennap ő meg a lányáért az iskolába, aki mellesleg a fiam osztálytársa. Együtt járunk szülői értekezletre”.

Az is elárulta a filmsztár, hogy a Házibuli második részében majdnem szerelmes párt alakítottak. Az akkor 18 éves Patrick Bruel a szereplőválogatás utolsó fordulójában esett ki. „Kedves, vicces fiúnak találtak, de inkább egy jóképű pasit kerestek Philippe szerepére. Így esett a választás a kékszemű Pierre Cossóra, aki megfelelt minden romantikus klisének. Rám azt mondták, hogy nem hozom eléggé lázba a lányokat.” Az életben baráti viszonyban lévő két sztár eddig csak egyszer találkozott a filmvásznon: 1999-ben Jeff Pollack amerikai rendező Lost and Found című filmjében Bruel Sophie Marceau volt barátját alakította.

Tonie Marshall rendezőnő egyébként a főszereplőivel ellentétben hisz abban, hogy párkapcsolatban is lehet boldog az ember. „Abban nem hiszek, hogy a páros élet egyetemes érték. Nagyon toleráns ember vagyok, felőlem mindenki úgy él, ahogy akar. A szerelem a lényeg. Ugyanakkor meghajtom a fejem a hosszú ideje együtt élő párok előtt. Intelligencia, fantázia és az önzésről való lemondás kell ahhoz, hogy együtt tudjon maradni egy pár. Csodálom azokat, akik hosszú ideje együtt élnek, általában nagyon jó humorú emberekről van szó”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com