Hírek

Sorozatgyilkost játszhat legújabb filmjében Michael Fassbender

michael-fassbender Michael Fassbender az igaz történet alapján készülő Entering Hades című thrillerben vállalhatja el a főszerepet, mint az osztrák újságíró/sorozatgyilkos Jack Unterweger – írja a comingsoon.

A film John Leake könyvén alapul, amelyben az egyébként ünnepelt és elismert újságíró, Unterweger nappal gyilkosok után kutat, éjjel azonban önmaga válik gyilkossá. Bill Wheeler eredeti forgatókönyvén jelenleg az az Alexander Dineralis dolgozik, aki Oscar-díjat nyert a Birdman megírásáért. A munkálatok elvileg éppen Fassbender miatt szükségesek, hogy a szerep minél testhezállóbb lehessen a kétszeres Oscar jelölt színésznek.

A valóban filmbe illő igaz történet Ausztriában kezdődött a 60-as évek második felében, amikor is a fiatal Jack Unterweger 9 éven át gyakorlatilag ki-be mászkált a börtönből, hol enyhébb, hol súlyosabb – leginkább szexuális bántalmazás – esetek miatt. 1974-ben életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, minimim 15 év tényleges letöltendő szabadságvesztés mellett egy német fiatal nő megöléséért. Börtönévei alatt gyakorlatilag íróvá és költővé képezte magát, saját önéletrajzot is írt Purgatóriom avagy út a börtönbe címmel. Ezt a művét egyébként meg is filmesítették később.

1990-ben egy hatalmas kampányt követően szabadlábra helyezték, élertajzi regényét pedig iskolákban oktatták. Még saját TV műsort is kapott, sőt újságíróként ő maga is a bűnözés leküzdéséért kezdett el harcolni. Mint azonban később kiderült, mindez csak egy tökéletes álca volt: már szabadulásának évében több nőt meggyilkolt szerte a világon. Végől 1992-ben az FBI fogta el és 11 nő meggyilkolása miatt ezúttal valóban tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. A 94-es tárgyalás és ítélethozatal estéjén azonban öngyilkosságot követett el.

Nem a Fassbender főszereplésével készülő Entering Hades lesz az első mozgóképes feldolgozása ennek a bizarr történetnek. Tavaly Elisabeth Scharang Jack címmel vitte vászonra az osztrák sorozatgyilkos életét.

A mostani alkotásról egyelőre sokkal többet nem tudni, nincs még rendező, se társszereplők, de ha Fassbender tényleg rábólint a szerepre, és nagyon úgy néz ki, hogy így lesz, akkor biztosan hamar elkel a rendezői szék is, hiszen korunk egyik legnagyobb húzóneve az ír-német színész.

Tavaly három filmet is láthattunk tőle (Slow West, Macbeth, Steve Jobs), idén pedig várhatóan újabb öt alkotásban kerül a mozivászonra Michael Fassbender. Legközelebb egy új Terrence Malick filmben szerepel majd Christian Bale és Ryan Gosling oldalán, ez lesz a Weightless. Az év második részében pedig láthatjuk majd a Trespass Against Us-ban Brendan Gleeson mellett, a legújabb X-Men filmben, a Fény az óceán felettben, illetve egy videójáték-adaptációban, az Assassin’s Creed-ben.

Hogy a mostani alkotás végül mikor is készül el, egyelőre teljes titok, hiszen még a stáb sem állt össze. Egyelőre csak két projekt várható a színésztől jövőre (Hóember, új Alien film), így ideje alapvetően biztosan lenne az orsztrák sorozatgyilkos megformálására. Mi reménykedünk!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.