Hírek

Spielberg a legendás televíziós műsorvezetőről, Walter Cronkite-ról forgat filmet

walter_cronkiteSteven Spielberg legutóbbi filmje, a Kémek hídja forgatókönyvírójával és producerével az egykor „Amerika leghitelesebb emberének” tartott Walter Cronkite-ről, a legendás televíziós műsorvezetőről szóló filmet készít elő.

A Deadline.com értesülése szerint a produkciót az Amblin Partners karolta fel. A Kémek hídját jegyző Matt Charman írja a forgatókönyvet, és a hidegháborús thriller producere, Marc Platt is dolgozik majd a filmen. Az még nem került nyilvánosságra, hogy Spielberg vállalja-e a rendezést.

Spielberg egy sor történelmi tárgyú alkotást forgatott korábban, a hatvanas-hetvenes évekkel, benne a vietnámi háború korszakával azonban, amikor az „Amerika leghitelesebb emberének” tartott Cronkite a CBS tévétársaság híradós műsorvezetője volt, még nem foglalkozott az Oscar-díjas rendező. Az új produkció elsősorban Cronkite vietnami háborúval kapcsolatos nézeteit fogja bemutatni. A tévés újságíró 1965-ben járt Vietnamban, majd 1968-ban is visszatért, hogy a saját szemével győződjön meg a háborús helyzetről. Mint tudósításában hangsúlyozta, a véres háborúban patthelyzet állt elő, ez a háború megnyerhetetlen. A jelentés a háború ellen fordította az amerikaiakat, és Lyndon Baines Johnson elnök pár héttel később be is jelentette, hogy nem indul újraválasztásáért. Cronkite értékelése után állítólag kijelentette: „elvesztettem Cronkite-ot, elvesztettem az amerikai középosztályt”.

Spielberg számos produkción dolgozik párhuzamosan, A barátságos óriás (The BFG) című mesefilmje július 1-jén debütál az észak-amerikai mozikban, és hamarosan elkezdi a Ready Player One című virtuális világban játszódó sci-fi forgatását. Ezt követően a The Kidnapping of Edgardo Mortara című 19. századi Bolognában játszódó Pulitzer-díjas könyv adaptációját rendezi meg. 2019-re pedig várhatóan az ötödik Indiana Jones-kalandja is megszületik.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com