Hírek

Szibériában is díjat kapott a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

van-valami-furcsa-es-megmagyarazhatatlan1Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című diplomafilmje a Hanti-Manszijszkban megrendezett Spirit of Fire nemzetközi filmfesztivál zsűrijétől Bronz Tajga díjat kapott – közölte a Magyar Filmunió csütörtökön az MTI-vel.

A 13. alkalommal megrendezett Spirit of Fire filmfesztivál versenyprogramjába 18 pályakezdő játékfilmrendező munkáit hívták meg a szervezők. A fesztivál zsűrije Alekszej Fedorcsenko orosz rendező (Az első emberek a Holdon, Csendes lelkek) elnökletével idén Reisz Gábor VAN című filmjének ítélte a Bronz Tajga díjat. A február 21. és 25. között megrendezett mustra díszvendége Catherine Deneuve francia filmdíva volt.

A Filmalap támogatásával készült alkotást októberi bemutatója óta több mint 50 ezren nézték meg a mozikban, ezzel az év egyik kiemelkedő magyar filmsikere lett. A VAN világpremierje a Karlovy Vary-i filmfesztiválon volt nyáron, majd többek között Palics, Helsinki, Luxembourg és Cottbus filmfesztiváljai tűzték műsorra. Reisz Gábor első játékfilmje november végén a torinói filmfesztivál zsűrijének különdíját és a közönségdíjat is elnyerte. A rangos olasz fesztivál hivatalos díjai mellett a diákzsűri a legjobb forgatókönyv trófeájával jutalmazta a magyar alkotást, továbbá a Torinosette című újság olvasóinak közönségdíját is a VAN kapta. A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan a ma Budapestjén játszódó, gyakran szürreális film, amelynek főszereplője a felnőtté válással küzdő 29 éves Áron. A film főszerepeiben Ferenczik Áron, Takács Katalin, Kovács Zsolt és Makránczi Zalán látható. A film producere Berkes Júlia és Bosnyák Miklós, koproducere pedig Petrányi Viktória volt.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com