Hírek

Tanár úr, kérem, én filmeztem. – Karinthy Frigyes kisfilmpályázat

0000000086_tanar-ur-kerem_pic_01A Petőfi Irodalmi Múzeum, a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com – European Short Film Centre a Bookline-nal együttműködésben kisfilmpályázatot hirdet „Tanár úr, kérem, én filmeztem.” címmel. A díjátadó a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében lesz június 8-án.

Hogyan hat ránk Karinthy Frigyes? A XX. század legnagyobb zsenije, aki a pesti humor mestere volt, mélyen ismerte az emberi kapcsolatokat, megteremtette az irodalmi paródia műfaját és közben létrehozta a hat lépés elméletét is. A pályázatra olyan kisfilmeket várnak, amelyek Karinthy Frigyes szövegeinek felhasználásával készültek – műfaji megkötés nélkül, de maximum 10 percben. Elsősorban középiskolások, egyetemisták, pályakezdő filmesek jelentkezhetnek, diák kategóriában különdíjat is osztanak, sőt a Petőfi Irodalmi Múzeum szakmai segítséget is nyújt a filmkészítőknek: a Számadás a tálentomról – Karinthy Frigyes-emlékkiállítás tereit a kisfilmkészítők forgatási helyszínként is használhatják.

Az elkészült kisfilmeket daazo.com/karinthy weboldalon lehet nevezni és megnézni. A pályázat nevezési határideje 2013. május 27.

A pályaműveket rangos zsűri bírálja el, amelynek tagja az író unokája és jogutódja, Karinthy Márton és Mátyássy Áron filmrendező, aki a TÚK – Tanár Úr Kérem! (a képen) című filmet rendezte. A Bookline jóvoltából értékes nyereményeket osztanak ki a díjazottak között.

A pályázatot a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett Karinthy-nap zárja 2013. június 8-án 15 órakor. A Karinthy-nap keretében levetítik az író műveiből készült adaptációkat, a versenyre nevezett kisfilmeket, majd az író unokája és a zsűri elnöke, Karinthy Márton tart rendkívüli tárlatvezetést a PIM Karinthy kiállításán.

Daazo

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com