hateful eight Sok vér, megkapó filmzene és Samuel L. Jackson. Az alaprecept tehát meg is van egy jó Tarantino filmhez. Persze ennél azért jóval több lesz a rendező The Hateful Eight (magyarul végtelenül béna Aljas nyolcas) című westernje. Kételkedsz? Nézd meg a film legújabb előzetesét!

Quentin Tarantino alkotása a kezdetek óta igen nagy port kavart, mint nagyjából a rendező összes korábbi filmje is. Vannak alkotók, akikért egyszerűen rajong a szakma, de főleg a közönség, így bármibe fognak, annak hatalmas hírverése lesz és nagy várakozás övezi majd. Tavaly kijött a hír, miszerint Tarantino befejezte legújabb forgatókönyvét, amely ezúttal egy western filmhez íródott és a The Hateful Eight címen fut. Aztán jött a nagy botrány, mert a forgatókönyvet valaki kiszivárogtatta az internetre, így a rendező egyből le is mondott az egész projektről. Pár hónappal később azonban új hír érkezett: mégis csak leforgatja a filmet.

Mindennek már egy bő éve, a film azóta el is készült, és a világ nagy része már karácsonykor láthatja is. A film jó értelemben vett tipikus westernnek tűnik, már ami a műfaj elengedhetetlen elemeit illeti, de biztos nem kell attól tartanunk, hogy ne lenne ízig-vérig igazi Tarantino alkotás. A történet nyolc emberről szól, egy nőről és hét férfiról, akik egy komoly hóvihar elől menedéket keresve összevetődnek egy elhagyatott szálláshelyen. Hogy a vihar elülte után hányan hagyják is el a helyet, az már más kérdés. Ennyi rosszfiú ennyi pisztollyal összezárva egy helyen, megtetézve egy tízezer dollárt érő fogollyal: jó nem sülhet ki a dologból.

Hirdetés

A “hateful eight” pedig: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern és Demian Bichir. Mellettük találjuk még a filmben Channing Tatumot, Zoë Bellt, James Parkst és Lee Horsleyt is. A film egyébként akár rendezői Oscar-díjat is hozhat Tarantinonak, míg Samuel L. Jackson alakítása odaérhet a legjobb férfi főszereplő kategóriába.

Mi sajnos csak a januári első premierek sorában üdvözölhetjük a The Hateful Eight-et. Addig viszont itt a legújabb trailer, amelyből ugyan sok új információt nem kapunk, de hangulatos, komor, jók benne a színészek és megint kivételesen eltalált zenéje van.

, , , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments