Hírek

Tarantino ajándéka az új évre

hateful eight Sok vér, megkapó filmzene és Samuel L. Jackson. Az alaprecept tehát meg is van egy jó Tarantino filmhez. Persze ennél azért jóval több lesz a rendező The Hateful Eight (magyarul végtelenül béna Aljas nyolcas) című westernje. Kételkedsz? Nézd meg a film legújabb előzetesét!

Quentin Tarantino alkotása a kezdetek óta igen nagy port kavart, mint nagyjából a rendező összes korábbi filmje is. Vannak alkotók, akikért egyszerűen rajong a szakma, de főleg a közönség, így bármibe fognak, annak hatalmas hírverése lesz és nagy várakozás övezi majd. Tavaly kijött a hír, miszerint Tarantino befejezte legújabb forgatókönyvét, amely ezúttal egy western filmhez íródott és a The Hateful Eight címen fut. Aztán jött a nagy botrány, mert a forgatókönyvet valaki kiszivárogtatta az internetre, így a rendező egyből le is mondott az egész projektről. Pár hónappal később azonban új hír érkezett: mégis csak leforgatja a filmet.

Mindennek már egy bő éve, a film azóta el is készült, és a világ nagy része már karácsonykor láthatja is. A film jó értelemben vett tipikus westernnek tűnik, már ami a műfaj elengedhetetlen elemeit illeti, de biztos nem kell attól tartanunk, hogy ne lenne ízig-vérig igazi Tarantino alkotás. A történet nyolc emberről szól, egy nőről és hét férfiról, akik egy komoly hóvihar elől menedéket keresve összevetődnek egy elhagyatott szálláshelyen. Hogy a vihar elülte után hányan hagyják is el a helyet, az már más kérdés. Ennyi rosszfiú ennyi pisztollyal összezárva egy helyen, megtetézve egy tízezer dollárt érő fogollyal: jó nem sülhet ki a dologból.

A “hateful eight” pedig: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern és Demian Bichir. Mellettük találjuk még a filmben Channing Tatumot, Zoë Bellt, James Parkst és Lee Horsleyt is. A film egyébként akár rendezői Oscar-díjat is hozhat Tarantinonak, míg Samuel L. Jackson alakítása odaérhet a legjobb férfi főszereplő kategóriába.

Mi sajnos csak a januári első premierek sorában üdvözölhetjük a The Hateful Eight-et. Addig viszont itt a legújabb trailer, amelyből ugyan sok új információt nem kapunk, de hangulatos, komor, jók benne a színészek és megint kivételesen eltalált zenéje van.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com