Hiába maradt az élen a Jurassic World a hétvégi amerikai bevételeket elemezve a Variety arra jutott, hogy az Agymanók a nagy nyertes. Az animációs film erősebben nyitott, mint annak idején az Avatareredeti produkcióként (vagyis nem folytatás vagy adaptáció), illetve rövid ideig is, de a pénteki napon meg is előzte a dínókat. A szájhagyomány pedig egészen biztosan elősegíti majd a sikert, hiszen  mindenkit elvarázsolt az egy kislány fejében játszódó történet. Június 25-én, azaz most csütörtökön érkezik a magyar mozikba.

Semmilyen jelentősége nincs annak, hogy nem az első helyet, hanem csak a másodikat tudta megszerezni Agymanók a box office listákon, állítják a szakértők. Hiszen így is a Pixar történetének második legjobb nyitását hozta a Toy Story 3 után és túlteljesítette az előzetes várakozásokat. Az Agymanók 91 milliós kezdőbevétele új rekordnak számít; megelőzte az Avatart, ekkora jegybevételt még egyetlen olyan film sem ért el, amely teljesen eredeti forgatókönyv alapján, nem folytatásként készült.

A nem számokban mérhető elismerés pedig a kritikusoktól és a nézőktől jött, hiszen tényleg mindenki imádja a mesét, ami sokak szerint nem csak az animációs filmek közül emelkedik ki. Úgy tűnik, a sok franshise és reboot után valami különlegeset hoztak létre a Pixarnál. A szereplőknek olyan színészek kölcsönözték a hangjukat, mint Amy Poehler, Kyle MacLachlan, Diane Lane, Bill Hader és Mindy Kaling. A minőségét mutatja, hogy a versenyen kívül, de Cannes-ban mutatták be, és persze már most Oscar esélyesnek számít.

Hirdetés

Az Agymanók egy kislány fejében játszódik, a filmet a Fel! és a Szörny Rt. rendezője, Pete Docter készítette. Főhőse Riley, akinek családja Minnesotából San Franciscóba költözik épp akkor, amikor a 11 éves lányt magával ragadják a kiskamaszkor érzelmi hullámai. Ahogy a rendező elmesélte: Riley nemcsak a főszereplője, hanem a „helyszíne” is a filmnek. A mese további szereplői az érzelmek: Derű, Bánat, Harag, Majré, Undor. Ezek a megszemélyesített figurák irányítják Riley tetteit, raktározzák az emlékeit, és küzdenek egymással, hogy megszerezzék a „parancsnokságot”. Az Agymanók szórakoztatóan és érzékenységgel mesél a gyermekkor végéről.

Június 25-én, vagyis most csütörtökön érkezik a magyar mozikba az Agymanók és már alig bírjuk kivárni.

 

, , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments