Hírek

Taroltak a Werk Akadémia filmesei Zalaegerszegen

werkakademia_logoOktóber 10-én tartották Zalaegerszegen a X+I. Göcsej Filmszemlét.  A versenyprogramba 44 alkotást küldtek be, ebből a zsűri 3 kategóriában (kisjátékfilm, filmetűd, dokumentum) díjazott első, második és harmadik helyezetteket. A Werk Akadémia hallgatói kisjátékfilm kategóriában elhozták az első három helyezést.

A kisjátékfilm kategória nyertesei:

  1. helyezett Helmeczi Benjamin – Az utolsó levél
  2. helyezett Pápai Dániel – Törpék
  3. helyezett Gál Sándor – Lépj tovább

 

A zsűri tagjai:

  • András Ferenc Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, producer, az MMA tagja
  • Koltay Gábor Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, színigazgató, érdemes művész
  • Szaknyéri András, a Hévizi Fontana Mozi vezetője

 

A Werk Film Akadémiáról:

A Werk Film Akadémia elsősorban nem művészeket, hanem szakembereket képez. A filmkészítés technikáit elméleti és gyakorlati feladatokon keresztül ismerheti meg minden film iránt érdeklődő, kreatív ember. A WFA ezért korosztálytól függetlenül az érettségizőket, a filmszakma iránt érdeklődő idősebb generációt, és a már filmes tapasztalattal rendelkezőket is várja.

A kurzusokon a hallgatók az előadások és gyakorlatok alkalmával megismerhetik a filmforgatás menetét, a produkciók előkészítésének fontos fázisait, a különböző szekciók munkáját, egymáshoz fűződő viszonyát., megtapasztalják  meghozott döntéseik következményeit, az utómunkán át egészen a bemutatóig. Az elméleti oktatás mellett a forgatásokon  tapasztalt filmes szakemberekkel kerülnek közvetlen munkakapcsolatba.

Cél, hogy a WERK-ben végzett hallgató egy produkcióban, stábban önállóan, szakszerűen tudja ellátni feladatát. Cél, hogy a  WERK-ben végzett hallgató, amennyiben ambíciót és tehetséget érez magában, tudja, hogy milyen szakmai fogásokat, technikákat alkalmazzon, és milyen fórumokhoz forduljon egy-egy projekt megvalósításához.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com