Hírek

Till Attila filmje Palicsban is közönségkedvenc

tiszta_szivvel

Till Attila Tiszta szívvel című filmje a versenyprogram legnépszerűbb filmjeként elnyerte a közönség díját és Fliegauf Bence Liliom ösvény című alkotását fődíjjal tüntette ki a Párhuzamok és Ütközések nevű versenyprogram zsűrije a péntek este véget ért 23. palicsi filmfesztiválon.

A versenyprogramban Till Attila Tiszta szívvel című filmjével együtt olyan kiemelkedő alkotások szerepeltek, mint Nicolas Winding Refn Cannes-ban bemutatkozott Neon démonja, Agnieszka Smoczynska The Lure című alkotása, mely több elismerést szerzett a legutóbbi Sundance filmfesztiválon, a román újhullámot képviselő és Cannes-ban többször díjazott rendező, Cristian Mungiu legújabb alkotása, az Érettségi (Bacalaureat), továbbá Gianfranco Rosi Berlinale fődíjas alkotása, a Tűz a tengeren (Fuocoammare).

Olvasd el a film rendezőjével, Till Attilával

készített interjúnkat is!

A Tiszta szívvel nemzetközi premierje korábban nagy siker volt a Karlovy Vary filmfesztiválon mind a külföldi filmkritikusok, mind a közönség körében. Palicson a filmet Till Attila, Dusan Vitanovics főszereplő és Stalter Judit, Rajna Gábor és Sipos Gábor producerek személyes részvételével mutatták be.

Az észt, szerb és francia filmkritikusokból álló Párhuzamok és Ütközések zsűri indoklásában kiemelte, hogy a Liliom ösvény gondosan felépített alkotás, amely különböző szinteken érvényesül, továbbá méltatta az intim családi történet bemutatását és a rendhagyó operatőri munkát (Lovasi Zoltán). A Liliom ösvény című alkotásának főszerepeiben Stefanovics Angéla és a nyolcéves Sótonyi Bálint látható.

A Liliom ösvény világpremierje az avantgárd alkotások elsőszámú bemutatkozási platformja, a Berlinale Fórum programjában volt februárban, majd áprilisban az olaszországi Lecce európai filmeknek szentelt filmfesztiválján elnyerte a fődíjat.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com