Hírek

Újabb bepillantás Hollywoodba, ezúttal Woody Allentől – Café Society előzetes

woody allen café society

cafesociety Ahogy már korábban is megírtuk, idén ismét egy Woody Allen alkotás nyitja meg Cannes-ban a fesztivált. A rendező szigorúan véve harmadik nyitófilmje, a Café Society előzetese alapján pedig egy könnyed, üde, önirótiától fűtött, szórakoztató, igazi Allen-produkciónak ígérkezik a film. Főszerepben Kristen Stewart és Jesse Eisenberg.

Hollywood mindig is egy titokzatos, már-már misztikus, de mindenképpen baromira érdekes helyként lebegett, és lebeg mind a mai napig a mozinézők fejében, így minden alkotás, mely betekintést enged a kulisszák mögé extra érdeklődést vív ki magának. Legutóbb a Coen-testvérek Áve, Cézár című alkotása volt pont egy ilyen mű, most pedig Woody Allen Cannes-ban bemutatkozó Café Society-je lépteti be a nézőt az amerikai álomgyárba.

A film története szerint a fiatal, tapasztalatlan és ártatlan Bobby (Jesse Eisenberg) Hollywoodba érkezik sikeres és befolyásos üzletember nagybátyjához (Steve Carrell), hogy annak segítségével szerencsét próbáljon a filmiparban. Megismeri a bájos és üde Vonniet (Kristen Stewart), és bár az első cselekményhírek kettejük szerelméről szóltak, az előzetes alapján Bobbyt nem nagyon kell félteni, ha a nőkről van szó.

Ahogy azt tőle megszokhattuk, Woody Allen ezúttal is korhűen mutatja be az 1930-as éveket, azok minden bájával, csicsájával és egyéb olykor nevetséges elemével. Az önreflexív film bepillantást nyújt a sztárrendszerbe, a mellettük eltörpülő, szürke dolgozók életébe, és egy titokzatos társaság mindennapjaiba – ez lenne a Café Society, amibe Bobby véletlenül belekeveredik.

Könnyed zenei és képi világ, aprólékos díszletek és a megkapó Allen-féle dialógusok – ezeket ígéri a film, mi pedig várjuk is azt annak rendje és módja szerint.

A Café Society augusztusban érkezik az amerikai mozikba, magyar forgalmazásáról egyelőre nem tudni, de fel a fejjel, hiszen ritkán kerüli el a magyar mozikat egy Woody Allen alkotás.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com