Hírek

V. Corvin moziéjszaka – „Készülj fel, hosszú éjszakánk lesz.”

cinema_moziJúnius 13-án (szombaton) már ötödik alkalommal rendezik meg a Corvin moziéjszakát! A főbb tudnivalók idén sem változtak: egyetlen karszalaggal egész éjjel látogatható valamennyi terem összes vetítése, vagyis akár a zenei fesztiválokon az egyes színpadok között, itt is tetszés szerint szabad az átjárás. Az éjszaka alatt az elmúlt hónapok legsikeresebb filmjeiből válogattak, de lesznek különlegességek is.

Azt már megszokhatta a Corvin mozi közönsége, hogy rendszeresen láthat évek-évtizedekkel korábbi, már-már klasszikussá avanzsált filmeket. A következő ilyen nem más, mint a Harcosok klubja! A Brad Pitt és Edward Norton főszereplésével készült kultfilmet a 15 év utáni országos újrabemutatás előtt a Corvin moziéjszakán láthatják először a fanatikusok.

Az aktuális premierek közül kiemelkedik a Jurassic World. A nagysikerű franchise újabb epizódja hónapok óta lázban tartja a rajongókat, hiszen elképesztő látványt és izgalmakat ígér. Ezt a filmet tehát a premierhéten a Corvin moziéjszaka programján is megtekinthetik a nézők. De nem maradhatnak ki az idei év legnagyobb szenzációi sem, vagyis a már eddig is óriási sikert aratott Bosszúállók 2 – Ultron kora, a Halálos iramban 7 vagy épp napjaink legsikeresebb magyar filmje, a Liza, a rókatündér. Hiszen mi más is lehetne a jobb alkalom ezek újranézésére, mint egy tömött vetítőterem egy maratoni mozizáson! Mindez persze egyelőre csak ízelítő, a teljes és részletes program még egyeztetés alatt áll, amint hivatalossá válik, azonnal közzé tesszük a Corvin mozi web- és Facebook oldalán.

Az bizonyos, hogy minden teremben öt-öt filmet vetítenek, az első kezdés 18.00, az utolsó hajnal 04.00. A programban természetesen 3D-s vetítések is szerepelnek majd. Minden teremben egész éjjel egyszerre indulnak a filmek, vagyis az egymáshoz igazodó műsorsávoknak köszönhetően nem fordulhat elő, hogy egymásba csúsznak a vetítések és esetleg valaki ne érne át egy kiválasztott másik terembe, mert az előzőben a film még ne ért volna véget.

Az elmúlt évek Corvin moziéjszakáin már elővételben gazdára talált minden karszalag, tavaly épp ezért ősszel egy ráadást is tartottak, más programmal, hasonlóan telt házzal. Június 3-ig az elővétel 3,000 Ft. Ezt követően 3,800 ft/db áron vásárolhatók meg.

És még egy fontos információ az autóval érkezőknek: a parkolás a Corvin Pláza mélygarázsában szombaton és vasárnap ingyenes!

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com