Hírek

Végre filmvásznon Harry Hole!

nesbo_hoemberHivatalossá vált: megfilmesítik Harry Hole-t, a skandináv krimi egyik legemblematikusabb alakját. A Hóember film rendezője Tomas Alfredson.

Mozivászonra kerül a skandináv krimik egyik – vagy „a” – legsikeresebb figurája, írja a wordandfilm.com. Jo Nesbø író Harry Hole-sorozatának egyik kiemelkedő részét, a Hóembert forgathatja le Thomas Alfredson rendező. Nem ez lesz azonban az első Nesbø-film; a kiváló Fejvadászokat itthon is vetítették.

Tomas Alfredson a Suszter, szabó, baka, kém (2012)és az Engedj be! (2008) című alkotásokat is jegyzi. Ezek sikerét és minőségét elnézve jogosan reménykedhetünk egy jó filmben. Már csak azért is, mert az adaptált mű az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű skandináv krimije.

A norvég származású Nesbø maga is a legjobb Harry Hole kötetnek nevezte a Hóembert egy a könyvről szóló beszélgetés alkalmával. A történetben Harry, a különc nyomozó egy  maga után hóembereket hátrahagyó sorozatgyilkos nyomába ered.

Habár megjelenési időpont még nincs, az már biztos, hogy a korábban rendezőként felmerülő Martin Scorsese a producere lesz a filmnek, Jo Nesbø, Niclas Salomonsson, Liza Chasin és Amelia Granger oldalán. A forgatókönyvet Tomas Alfredson és Soren Sveistrup készítik majd. Szereplők neve ezidáig nem merült fel, így mindenki elmerenghet a saját Harry Hole-választásán.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com