inferno Végre előzetest kapott a magyar vonatkozású legújabb Dan Brown feldolgozás, az Inferno. A főszerepben ezúttal is Tom Hanks.

A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok után harmadik alkalommal búj Robert Langdon bőrébe Tom Hanks. A korábbi két film hatalmas sikere, és úgy általában a Dan Brownt és műveit konstansan körülvevő rajongók hada szinte előre borítékolta, hogy újabb film készül az író valamelyik könyvéből. Ezúttal pedig a 2013-as Infernóra esett a választás.

A történetben Langdon egy firenzei kórházban ébred, nem emlékezve az elmúlt napok eseményeire, így azt se tudja, hogy került ide. Hamar egy újabb üldözéses versenyfutásban találja magát, amely persze megfejtésre váró komplex dolgokkal van övezve. A fő motívum egyértelműen Dante pokla, úgyhogy az izgalmakat el tudjuk képzelni. A szimbólumokhoz és ikonográfiához mindenkinél jobban értő professzornak ezúttal Dr. Sienna Brooks (Felicity Jones) személyében akad segítője.

Hirdetés

Az újabb Brown-adaptációt ezúttal is a kétszeres Oscar-díjas Ron Howard rendezi, aki az előző két filmet is jegyzi. A forgatókönyvet az eredeti regény alapján David Koepp írja, akinek az Angyalok és démonokat is köszönhetjük. Tom Hanks és Felicity Jones mellett pedig láthatjuk majd még Ben Fostert, Irrfan Khant, Omar Syt, sőt egy kisebb szerep erejéig még Árpa Attilát is.

Az alapvetően pörgős előzetes egyelőre a történetből sokat nem mutat meg, ahogy Budapestet sem igazán lehet felismerni a képek alapján, noha elvileg a film egy része nálunk készült. Kissé klisésnek tűnik elsőre a mentsük meg a világot felállás, de szerencsére Dan Brown esetében semmi sem ennyire lesarkított és unalmas.

Az Inferno októberben érkezik a hazai mozikba.

, , , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments